Rakytníkový džem
Rakytník řešetlákový je zdomácnělý ovocný keř pocházející z východu, někdy zvaný sibiřský zázrak. Věděli jste, že plody rakytníku obsahují několikanásobně více vitamínu C než citrony? A nejen to, jsou nabušené antioxidanty a vitamíny skupiny B, D, E. Ale co je nejzamívavější - vitamínů zůstává pořád dost i po uvaření na džem. Zakládáme si na rychlé výrobě, aby si všechny cenné látky co největší sílu.
Kategorie: | Džemy |
---|---|
Záruka: | > 6 měsíců |
Hmotnost: | 0.35 kg |
Výživové údaje na 100 g výrobku: | |
Energetická hodnota: | 1019kJ/240kcal |
Tuky: | 1,3g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | méně než 0,1g |
Sacharidy: | 57g |
z toho cukry: | 56g |
Bílkoviny: | méně než 0,5g |
Sůl: | méně než 0,01g |
Složení: šťáva z rakytníku (Hippophae rhamnoides), cukr, želírující látka - pektin
Hmotnost: 175 g
Bezlepkový výrobek
Zpracované ovoce, džem výběrový (EXTRA), méně sladký
Pro výrobu 100g hotového džemu bylo použito 46g ovoce.
Ve 100g výrobku je obsaženo 57g přírodních sladidel.
Skladujte v temnu při teplotě do 30°C, po otevření uchovejte v chladu do +6°C, spotřebujte do 2 týdnů.
Tento džem je pro někoho možná trochu neobvyklý, ale tím lépe. Rakytník plodí malé oranžové bobule, které jsou plné vitaminů. Obsahují tolik prospěšných látek, že jsme z něho prostě museli začít dělat džem.
Náš tip:
Je vhodný do jogurtů a zakysaných mléčných nápojů, dodá výbornou chuť lineckému cukroví a dodá říz cheese cakeům. V chuti trochu připomíná plod mučenky (marakuja/ passion fruits).
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.