VČELÍ PYL LYOFILIZOVANÝ (SUŠENÝ MRAZEM)

Na výrobu 100 g lyofilizovaného včelího pylu připadá cca 120 g čerstvého včelího pylu.

Lyopotraviny prezentované na našem e-shopu, jsou vždy vypěstovány a lyofilizovány v České republice, nejedná se o dovoz ze zahraničí. Nejsme překupníci lyopotravin, ale sami je vyrábíme.

Varianta
Skladem
199 Kč 173,04 Kč bez DPH
Kategorie: Lyofilizované potraviny
Záruka: 1 rok
P1220946
Novinka Tip

VČELÍ PYL LYOFILIZOVANÝ (SUŠENÝ MRAZEM)

Země původu: Slovensko

Forma sběru: šetrný sběr pomocí sběrných plátů

Složení: 100% lyofilizovaný včelí pyl

Vyrobeno: ČR

Lyofilizovaný včelí pyl je složen ze 100% slovenského včelího pylu bez přidaného cukru, konzervantů, barviv a jiných látek.

Včelí pyl byl posbírán pylnými včelami v oblasti nitranského kraje, hluboce zamrazen a dále pak lyofilizován.

Lyofilizovaný včelí pyl chutná a i voní, jako květiny na horské louce. Chuť i vůně jsou velmi intenzivní a aromatické.

Na výrobu 100 g lyofilizovaného včelího pylu připadá cca 120 g čerstvého včelího pylu.

 

Složení pylu

Složení pylu kolísá podle druhu rostlin ze kterých pochází, ale také podle složení půdy. Významnými složkami v pylu jsou bílkoviny, tuky, glycidy, minerály (draslík, fosfor, síra, hořčík, sodík, vápník, železo, atd.), velké množství aminokyselin a enzymů, cukry, různé druhy kyselin včetně kyseliny nukleové, éterické oleje, vitamíny (A, B1,2,3,5,6,7,9,12, C, D, E, atd.) aj.

Alergie na pyl

Lyofilizovaný včelí pyl může způsobit alergickou reakci u cca 0,5% lidí. Včelí pyl, který je obsažen v ovzduší, způsobuje alergické reakce u více než 15% lidí. Je důležité tyto pyly od sebe odlišovat. Díky orálnímu podávání lyofilizovaného včelího pylu je možné u některých lidí, pylovou alergii zmírnit, nebo úplně vyléčit. Mějte ale na paměti, že je potřeba přistupovat k lyofilizovanému včelímu pylu obezřetně a individuálně na sobě vypozorovat, jak na mě pyl působí. Pokud by se objevilo zhoršení příznaků, je třeba užívání ukončit. Užívání je zcela na každém z nás a nebereme na sebe žádnou zodpovědnost z něžádoucích účinků při užívání lyofilizovaného včelího pylu.

Léčivé vlastnosti pylu

  • při vyčerpanosti organizmu, v rámci rekonvalescence
  • při chudokrevnosti
  • má blahodárné účinky při onemocnění jater, prostaty (po poradě s lékařem)
  • pří léčbě senné rýmy
  • jako doplněk stravy při léčbě antibiotiky
  • má omlazující účinky na organismus
  • příznivě působí na snižování krevního tlaku
  • má vynikající účinek při léčbě rýmy, chřipky, virových onemocnění
  • snižuje hladinu cholesterolu
  • normalizuje činnost trávicího traktu

 

Pozn.: Výše uvedený text není zdravotním tvrzením, které má za účel vyvolat v zákazníkovi dojem, že včelí pyl je potravina s pozitivním dopadem na lidské zdraví. Text je interpretací informací z veřejně dostupných zdrojů.

Více o včelím pylu naleznete na našem blogu:

Lyofilizovaný včelí pyl je zázračná superpotravina

Podrobně o včelím pylu

 

Nutriční hodnoty rehydratovaného včelího pylu:
Hodnota ve 100 g
Energetická hodnota 1030 kJ/246 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 35 g
Tuky 2 g
Vláknina  g

HODNOCENÍ:

https://www.facebook.com/pg/lyopotraviny/reviews/?ref=page_internal