Cottage pečivo z otrub a BIO quinoi

Vyzkoušejte chutné a zdravé pečivo, které obsahuje samé výživné ingredience - cottage sýr, otruby, BIO quinou a semínka. Čerstvá pažitka dodává receptu jemnou cibulovou chuť, zatímco semínka krásně křupou. Kvalitní BIO quinou i různé druhy semínek zakoupíte na našem e-shopu. Pojďme se společně pustit do přípravy!

 

 

Ingredience:

  • 250 g cottage sýra
  • 2 vejce
  • 100 g bílého jogurtu
  • 5 lžic ovesných otrub
  • 50 g BIO quinoi (lyopotraviny)
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • Semínka na posypání (sezamová, slunečnicová, dle preference)

Postup:

  1. Příprava quinoi:

    • V hrnci přiveďte vodu k varu.
    • Přidejte quinou a vařte podle pokynů na obalu, obvykle asi 15 minut.
    • Sceďte a nechte vychladnout.
  2. Příprava těsta:

    • Předehřejte troubu na 180°C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
    • V míse smíchejte cottage sýr, vejce a bílý jogurt.
    • Přidejte ovesné otruby, BIO quinou a nasekanou pažitku. Důkladně promíchejte, dokud nevznikne těsto. 
    • Z těsta vytvarujte malé placičky a položte je na připravený plech.
    • Posypeme semínky a lehce je do těsta vtlačíme.
    • Pečte v předehřáté troubě asi 20-25 minut, nebo dokud není pečivo zlatavě hnědé.

       

      Cottage pečivo z otrub a BIO quinoi je skvělé a všichni si na něm doma pochutnáte. Přejeme vám dobrou chuť!

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.