Lyopotraviny na talíři

Lákají Vás naše produkty? Nevíte ale, jak je využít?

Lyopotraviny nejen vyrábíme, ale také je doma aktivně využíváme. Začali jsme naše recepty dokumentovat, abyste měli také inspiraci. Prioritou u nás vždy je, abychom se zasytili, jídlo bylo nutričně bohaté, bohaté na vitamíny a bylo prospěšné pro naše těla. 

Těšit se můžete i na zajímavosti o všech surovinách z naší nabídky.

CHEESECAKE ALA BROWNIES

Tento recept pro Vás upekl Luba. Zadání bylo jasné: "Upeč něco, v čem bude mandlová mouka." Musím říct, že mi dortík vážně chutná. Je krásně krémový a vláčný. Poprosila jsem ho o recept, abych mohla pro Vás vše připravit. Když jsem ho psala, vyšla mi z receptu jediná otázka: "Kde je ta mandlová mouka?" Takže jsem si ho dali ještě jednou a tentokrát s mandlovou moukou. Dortík je ovšem vynikající, takže nám repete vůbec nevadilo.   Suroviny: Spodní vrstva: 90 g mandlové mouky 60 g kaka...

KVÁSEK

Kvásek si snadno vyrobíte doma, nebo můžete požádat někoho, kdo už doma chléb peče, požádat o trochu kvásku (najdete jednoduše na kváskové mapě), nebo je zde ještě další možnost, koupit si směs přímo na chleba, kam Luboš z KváseCZECH používá lyofilizovaný kvásek, který pro něj sušíme.   Jak na domácí kvásek? Suroviny: 100 g žitné celozrnné mouky 100 g vlažné převařené vody čistá sklenice alespoň 1 l objem váha   Postup: 1. den Smícháme mouku s vodou ve sklenici, k...

DOMÁCÍ CHLÉB S LYOFILIZOVANÝMI KLÍČKY

Dnes vynechám úvod, protože samotný proces je dost dlouhý na provedení, ale i napsání. Budu se snažit být co nejvíce stručná. Pokud budete mít jakýkoli dotaz, neváhejte mi napsat!   Časový harmonogram: 20 hod večer založení rozkvasu 8 hod ráno přimíchání mouky a kmínu 8:30 hod přimíchání soli do 10:30 hod kynutí - promíchávání po 30 min 10:30 hod přesunutí do ošatky 13:30 hod přesun na plech 14 hod hotový chléb   Suroviny: Rozkvas: 1-3 PL žitný kvásek (jak jej vyr...

DOMÁCÍ GHÍ

Vždy, když doma dělám Ghí, zůstává mi odebraná bílkovina. U nás se ale nic nikdy zbytečně nevyhazuje. Protože nikdo z nás doma netrpí alergií na kravskou bílkovinu, mohu vždy "odpad" zpracovat. Dnes jsem vyráběla Ghí z 5 kg másla a bílkoviny zůstalo opravdu hodně. Bohužel, se rychle kazí, tak je potřeba ji také , co nejdříve zpracovat. Část jsem použila do cheesecaku, na který se můžete těšit v dalším příspěvku. A proč sem sdílím recept na Ghí? Používám ho denně a v receptech se bude hodně vys...

ROSTLINNÉ OVESNÉ MLÉKO

Zkoušela jsem poprvé udělat domácí ovesné mléko, a protože to bylo jednoduché a mléko je opravdu chutné, tak se s Vámi moc ráda podělím o postup. Mléko se dá využít do kávy, na vaření i pečení, k výrobě krémových nápojů, do kaší i rostlinných jogurtů. Výborná alternativa k živočišnému mléku - vhodné pro alergiky a při špatné snášenlivosti laktózy (ABMK). Má vysoký obsah vlákniny; chuťově je velmi podobné živočišnému plnotučnému mléku, je husté, krémové.   Na 1l ovesného mléka j...

OVESNÉ VLOČKY BEZLEPKOVÉ BIO

Proč vločky zařadit do jídelníčku? Ovesné vločky většina z Vás dobře zná, proto jen malé shrnutí jejich prospěšnosti: vysoký obsah bílkovin, nenasycených mastných kyselin, slizových látek, vitamínů B1, B6 a E, železa a vápníku. Obsahují také fosfor a lecitin, jsou lehce stravitelné a známé svým obsahem lehce rozpustné vlákniny, která reguluje cholesterol a glukózu v krvi. Pomáhají snižovat krevní tlak, mají posilující účinky, blahodárně působí na nervovou soustavu a tlumí zvýšenou činnost ští...

6 položek celkem