Pečivo z jedné mísy

Pokud hledáte rychlý a snadný recept na pečivo, který zvládnete připravit během chvilky, vyzkoušejte recept na pečivo z jedné mísy. Jeho jednoduchá příprava vám ušetří čas a pečení trvá jen 35 minut, takže budete mít zdravé a chutné placky na stole raz dva. Tento recept je navíc velmi flexibilní – můžete si ho přizpůsobit podle svých chutí a přidat oblíbené bylinky, semínka nebo koření. Placky jsou skvělé jako rychlá svačina, kterou si můžete vzít s sebou, nebo jako doplněk k hlavnímu jídlu, například k polévce nebo salátu. Díky svým výživovým hodnotám a skvělé chuti si je zamiluje celá rodina. Pusťte se do přípravy a objevte, jak snadné a rychlé může být domácí pečení!

 

 

Ingredience (na 9 ks):

  • 2 vejce
  • 3/4 hrnku ovesných otrub
  • 1 tvaroh
  • 1 malý bílý jogurt (řecký, skyr)
  • Hrst Quinoi (volitelné, lze nahradit chia semínky)

Postup:

  1. Příprava těsta: V míse smíchejte vejce, ovesné otruby, tvaroh, jogurt s quinou nebo chia semínky. Míchejte, dokud nevznikne hladká směs.
  2. Tvoření placek: Pomocí lžíce tvořte placky a pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Posypání: Placky posypte směsí semínek dle vaší chuti. Doporučujeme směs chia, lněných, sezamových, dýňových a slunečnicových semínek, pinií. Můžete přidat i hrubou růžovou sůl nebo chilli pro pikantnější chuť.
  4. Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 170°C po dobu 35 minut.

Tohle jednoduché a rychlé pečivo budete milovat! Přejeme Vám dobrou chuť!

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.