Pikantní cizrna s kokosovým mlékem

Cizrna je druh luštěniny, se kterým se dá kouzlit tolik skvělých jídel od přidání do salátu, placek, omáček, polévek a tak přinášíme další z velmi chutných receptů s použitím BIO cizrny. Cizrnová omáčka s kokosovým mlékem, která je lehce pikantní a přitom jemně krémová. Pikantní cizrna s exotickým aroma kokosu a limetových listů je skvělá volba pro milovníky výrazných chutí. Podávejte s čerstvými plátkem limetky nebo koriandrem pro ještě intenzivnější chuťový zážitek. Bon appétit! 🌶️🥥🍋

 

Ingredience:

  • Kokosový olej
  • Červená cibule
  • Madraské curry
  • Kurkuma
  • Chilli
  • Tandoori koření
  • Garam masala
  • Koriandr
  • Sušený zázvor
  • Sušený česnek
  • 3 limetové listy
  • 1 sklenička cizrny
  • 3 lžíce kokosového mléka
  • Sušená chilli paprička

Postup:

  1. Na rozpálený kokosový olej v hrnci přidejte nasekanou červenou cibuli a všechny koření: Madraské curry, kurkumu, chilli, tandoori koření, garam masalu, koriandr, sušený zázvor a sušený česnek. Přidejte také limetové listy a nechte koření provonět.
  2. Jakmile cibule zjemní a koření uvolní aroma, přidejte do hrnce cizrnu a kokosové mléko. Promíchejte a nechte vařit asi 10-15 minut.
  3. Na závěr přidejte celou sušenou chilli papričku pro pikantní nádech. Podávejte teplé.

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.