Černý rybíz je nabitý vitamíny a nádherně aromatický. Džem z něj je vynikající a má široké využití v kuchyni. Můžete jej namazat na chléb, použít do dortu,...
Plody černého bezu jsou jedinečné nejen po stránce nutričního složení, ale jsou zajímavé i chuťově. Rozvar v našem pojetí znamená tekutý džem. Svou konzistencí je určen k...
Červený rybíz byl nepostradatelným ovocem na výrobu šťáv, marmelády a želé, pro svojí výraznou chuť, krásnou barvu a velký obsah pektinů. Proto se pár keříků vždy pěstovalo u...
Vůni a chuť jahod určitě každý z nás zná. Ochutnejte náš džem z vyzrálých jahod, který je výborný jak na palačinky či vafle, ale i do bílého jogurtu pro zdravou svačinku.
Náš džem má typickou chuť jeřabin s mírnou hořkostí, připomínající pomerančovou kůru. Plody jsou před vařením pasírovány, takže marmeláda je bez slupiček a zrníček.
Vyzrálé moravské meruňky jsou ideální surovinou na výrobu džemů. Šetrným vařením se nám podařilo částečně zachovat kousky meruněk. Velmi oblíbený nejen mezi dětmi.
Jablka pečeme v předehřáté troubě, až změknou a chytí tu správnou zkaramelizovanou vůni. Přidáváme voňavé koření a hlavně máslový karamel, připravovaný z cukru a čerstvého másla.
Ano, čtete dobře, smrkové výhonky jsou skutečně základem tohoto neobvyklého džemu příjemně pryskyřičné vůně a chuti. Smrkové výhonky se používaly na přípravu sirupu a čaje, my...
Šípková marmeláda se používala na mazání na chleba, k lepení vánočního cukroví a samozřejmě na výrobu šípkové omáčky. Je to výborný doplněk k sýrům, především k čerstvému kozímu...
Vítězný recept ze soutěže Flora Džem 2019 od autorky paní Veroniky Rauschové. Oproti povidlům se tento švestkový džem vaří mnohem kratší dobu, proto v něm ucítíte svěží chuť...
Borůvky na tento džem máme z Jeseníků, kde dozrávají postupně od nížin po hřebenové partie. Mají typickou, velmi silnou ovocnou chuť. Borůvkový džem je skutečná...
Když byla úroda brusinek, vyráběla se z nich vynikající marmeláda granátové barvy a báječně sladkotrpké chuti. Brusinková marmeláda se hodí k mazání na chléb, ale rovněž výborně...
Rakytník řešetlákový je zdomácnělý ovocný keř pocházející z východu, někdy zvaný sibiřský zázrak. Věděli jste, že plody rakytníku obsahují několikanásobně více vitamínu C než...
Vítězný recept ze soutěže Flora Džem 2018 od autorky paní Květuše Hildebrandtové. Vychutnáte výraznou chuť višní, pravý třtinový rum jim dodává velmi příjemné aroma.
Babička chodívala se smaltovanou konvičkou na lesní mýtinu, kde vždycky rostly maliny. Ty do konvičky pěchovala, až byla šťáva až k hrdlu. Doma na odšťavňovacím mlýnku se vše...
Ostružinový džem vyrábíme z celých plodů a dobu přípravy jsme zkrátili na minimum. Tím se zachovala jemná chuť plodů, cenné látky a vitamíny. Ostružiny jsou známé pro velký...