Pšeničná tortilla se zeleninou a sýrem

Zapečená tortilla je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd či večeři. Díky zelenině, sýru a jogurtovému dresingu je plná vitamínů a bude chutnat i těm nejmenším členům rodiny. Tortilla hraje všemi barvami zeleniny, je sytá a plná chutí. Zamilujete se na první kousnutí! Pokud chcete dodat receptu pikantnější chuť, přidejte na závěr LYO chilli nebo aromatický LYO česnek. Dobrou chuť!

 

Suroviny:

  • 4 tortilly
  • 1 paprika
  • 1 cibule
  • rajče / okurek
  • 100 g strouhaného sýra (gouda, čedar, eidam)
  • 150 g jogurtu
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička medu
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a papriku do měkka.
  2. Přidáme nakrájená rajčata a chvíli restujeme.
  3. Do zeleniny přidáme sýr a necháme ho rozpustit.
  4. Mezitím si připravíme jogurt s citrónovou šťávou a medem. Přidáme sůl a pepř.
  5. Na plech rozložíme tortilly, na které nandáme směs zeleniny se sýrem.
  6. Zapečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 5 minut.
  7. Zapečenou tortillu podáváme s jogurtovým dresingem.

Tortilly jsou rychlé a snadné na přípravu. Během chvilky tak vykouzlíte skvělou večeři nebo oběd. Přejeme Vám dobrou chuť! 

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.