Zapečená tortilla je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd či večeři. Díky zelenině, sýru a jogurtovému dresingu je plná vitamínů a bude chutnat i těm nejmenším členům rodiny. Tortilla hraje všemi barvami zeleniny, je sytá a plná chutí. Zamilujete se na první kousnutí! Pokud chcete dodat receptu pikantnější chuť, přidejte na závěr LYO chilli nebo aromatický LYO česnek. Dobrou chuť!
Suroviny:
- 4 tortilly
- 1 paprika
- 1 cibule
- rajče / okurek
- 100 g strouhaného sýra (gouda, čedar, eidam)
- 150 g jogurtu
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžička medu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup:
- Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a papriku do měkka.
- Přidáme nakrájená rajčata a chvíli restujeme.
- Do zeleniny přidáme sýr a necháme ho rozpustit.
- Mezitím si připravíme jogurt s citrónovou šťávou a medem. Přidáme sůl a pepř.
- Na plech rozložíme tortilly, na které nandáme směs zeleniny se sýrem.
- Zapečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 5 minut.
- Zapečenou tortillu podáváme s jogurtovým dresingem.
Tortilly jsou rychlé a snadné na přípravu. Během chvilky tak vykouzlíte skvělou večeři nebo oběd. Přejeme Vám dobrou chuť!
Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_