Bramborový guláš

Tento recept přináší skvělou kombinaci chutí a textur, která vám zaručeně udělá radost. Brambory jsou připraveny v bohaté omáčce s kousky párků, všechno dochucené šťavnatou cibulkou a čerstvou majoránkou. Doporučujeme podávat s křupavým domácím chlebem jako dokonalou přílohou k tomuto bohatému pokrmu.

Ingredience:

  • 1/2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 5 plátků lyofilizovaného česneku (nebo více podle chuti)
  • 3 středně velké brambory
  • Majoránka
  • Sůl
  • Pepř
  • Sladká paprika
  • 1 1/2 lžíce ghí (rozdělené)
  • 3 lžíce špaldové mouky
  • 4 páry párek (s obsahem masa minimálně 90%)
  • Červená cibulka a čerstvá majoránka na ozdobení
  • Křupavý domácí chléb

Postup:

  1. Příprava bramborové směsi:

    • Na lžíci a půl ghí připravíme nakrájenou cibulku s česnekem, jakmile zesklovatí, přidáme brambory, veškeré koření a necháme chvíli restovat.
    • Poté přidáme lyofilizovaný česnek a zalijeme vodou.
  2. Příprava párků:

    • Na vedlejší pánvi si na zbytku ghíčka osmahneme párečky.
    • Poté je posypeme moukou a přidáme do bramborové směsi.
  3. Vaření:

    • Vařte guláš na mírném plameni, dokud se brambory nezměknou a všechny přísady dobře spojí.
  4. Ozdobení a servírování:

    • Podávejte bramborový guláš s párečky s červenou cibulkou a čerstvou majoránkou na ozdobu.
    • Doporučujeme podávat s křupavým domácím chlebem jako přílohou.

Tento bohatý a sýtý bramborový guláš s párečky je skvělým pokrmem pro studené dny. Užij si ho s chutí!

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.