Polévka s edamame a LYO mungo klíčky

Vydejte se s námi na kulinární dobrodružství, které vaše chuťové buňky zavede přímo do srdce exotické Asie! Kokosová polévka překypuje bohatými a jemnými chutěmi, které vytváří dokonalou symfonii pro vaše smysly. Každá lžíce krémové pochoutky je plná neodolatelně hladké textury, která je doplněna o svěží závan aromatických koření. Pokrm můžete podávat teplý pro hřejivý pocit pohody nebo studený jako osvěžující letní překvapení. Ať už si vyberete jakoukoli variantu, jedno je jisté – tato polévka přidá šmrnc každé vaší večeři. Ponořte se do lákavých vln této kokosové delikatesy a nechte se unést na vlnách její neodolatelné chuti! 

 

 
Vyzkoušejte tento jednouchý recept, který si oblíbíte - Kokosová polévka s Edamame a LYO mungo klíčky

Ingredience:

  • 200 g bobů Edamame
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce ghí (ghí je indické máslo, pokud není dostupné, můžete použít máslo nebo olej
  • 1 čajová lžička kurkumy
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1 čajová lžička mletého koriandru
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Klíčky a sezam na ozdobení

Postup:

  1. Příprava bobů:

    • Boby zalijeme horkou vodou a necháme chvíli působit. Po 2 minutách můžeme sloupnout slupku z bobů.
  2. Příprava polévky:

    • Do hrnce dáme lžíci ghí a přidáme bobovou směs.
    • Zalijeme kokosovým mlékem a přidáme kurkumu, mletý kmín a mletý koriandr.
    • Osolíme a opepříme podle chuti.
  3. Mixování:

    • Celou směs rozmixujeme tyčovým mixérem, dokud nedosáhneme hladké konzistence.
  4. Podávání:

    • Polévku ozdobíme celými boby, klíčky a sezamem.
    • Můžeme podávat teplou nebo studenou podle preference.

Tento recept vám přinese bohatou a lahodnou kokosovou polévku s boby, která je plná chuti a exotických vůní. Bon appétit! 

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.