VÁŽENÍ ZÁKAZNÍCI, v dnešních dnes prochází eshop aktualizací. Pokud Vám nebude cokoli fungovat, moc se omlouváme, ale určitě již brzy dáme do pořádku :)

OVESNÉ VLOČKY BEZLEPKOVÉ BIO

Proč vločky zařadit do jídelníčku?

Ovesné vločky většina z Vás dobře zná, proto jen malé shrnutí jejich prospěšnosti: vysoký obsah bílkovin, nenasycených mastných kyselin, slizových látek, vitamínů B1, B6 a E, železa a vápníku. Obsahují také fosfor a lecitin, jsou lehce stravitelné a známé svým obsahem lehce rozpustné vlákniny, která reguluje cholesterol a glukózu v krvi. Pomáhají snižovat krevní tlak, mají posilující účinky, blahodárně působí na nervovou soustavu a tlumí zvýšenou činnost štítné žlázy. Obsahují průměrně 66,5% sacharidů, 14,4% bílkovin a 6,8% tuku. Ovesné vločky sice koupíte v každé sámošce i supermarketu, ale ty naše jsou v BIO KVALITĚ a BEZLEPKOVÉ.

Cesta suroviny:

Jak to bylo pohádko? Zabloudilo kuřátko! "Povězte mi, bílé ovsy, kudy vede cesta do vsi? .... Kuře tenkrát zjistilo, jak roste oves, ale dál už nám proces, jak se obilí dostane na náš stůl, neprozradilo. 

Ovesné vločky se vyrábí ze zrna ovsa.

Oves má specifické vlastnosti, které podporují a upevňují naše zdraví:

  • obsahuje lecitin, který je důležitý pro výživu nervů a taktéž má vysoký obsah vitamínu B, který je podstatný pro nervový systém
  • je lehce stravitelný pro lidský organismus a je nutričně velmi bohatý
  • obsahuje vysoký podíl kvalitních bílkovin. Má 4x vyšší obsah tuků z celé řady obilí. Nejvyšší podíl tvoří nenasycené mastné kyseliny.
  • je velmi bohatý na fosfor, hořčík, železo a zinek.
  • složité cukry se rozkládají v těle postupně, dle fyzické zátěže, zároveň obsahuje betaglukan, který reguluje hladinu cukru v krvi a snižuje cholesterol.
  • je bohatým zdrojem vlákniny, která je potřebná pro očistu a správnou funkci tlustého střeva; přítomnost slizu v zrnech trávící trakt změkčuje a působí blahodárně pro správnou funkci a při očistě při zánětech sliznice žaludku a střev.

 Abychom mohli oves konzumovat a vytěžili z něj maximum, je nutné jej upravit:

Oves se nejprve zbavuje tvrdé nepoživatelné slupky. Po té se napařuje v 80-100 °C, aby změkl a mohl být lisován mezi dvěma válci, čímž vzniknou vločky. Vločky je potřeba pak usušit v sušárně, aby se odstranila přebytečná vlhkost, pak mohou být zabaleny a putují k nám.

 

Tipy, jak využít ovesné vločky:

 

OVESNÉ PALAČINKY
 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení