VÁŽENÍ ZÁKAZNÍCI, v dnešních dnes prochází eshop aktualizací. Pokud Vám nebude cokoli fungovat, moc se omlouváme, ale určitě již brzy dáme do pořádku :)

ROSTLINNÉ OVESNÉ MLÉKO

Zkoušela jsem poprvé udělat domácí ovesné mléko, a protože to bylo jednoduché a mléko je opravdu chutné, tak se s Vámi moc ráda podělím o postup. Mléko se dá využít do kávy, na vaření i pečení, k výrobě krémových nápojů, do kaší i rostlinných jogurtů. Výborná alternativa k živočišnému mléku - vhodné pro alergiky a při špatné snášenlivosti laktózy (ABMK). Má vysoký obsah vlákniny; chuťově je velmi podobné živočišnému plnotučnému mléku, je husté, krémové.

 

Na 1l ovesného mléka jsem použila:

 

Postup: 

  • Ovesné vločky jsem namočila do vody na 8 hodin.
  • Poté jsem vodu slila a vločky dala do mixéru.
  • Zalila cca 1 litrem čisté vody, přidala datlový sirup, špetku soli a rozmixovala. 
  • Vzniklou hmotu jsem přecedila přes plínku (můžete použít i sítko nebo utěrku) a vymačkala, aby vyteklo veškeré mléko.
Hotové mléko vydrží v lednici 3–5 dní (skladujte ve sklenici s uzávěrem).
 
 

Barevné mléko

Vyloženě se nabízelo obarvení a ochucení lyofilizovanými prášky. A tady máte výsledek. Barevná a voňavá verze po malinách a borůvkách uchvátila i děti a ač surové mléko vůbec nechtěly, ovocným nepohrdly... Mléko s lyořepou je spíše pro fajnšmekry ????, zbylo tedy i na mě.
 
 
 
 Budu se těšit na Vaše výtvory a pokusy na @Lyopotraviny na talíři

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení