Chléb s červenou řepou

Objevte nový způsob přípravy chleba přímo z mikrovlnky s receptem na chléb s řepou. Jednoduchý a rychlý recept vám umožní mít čerstvý chléb během několika minut. V kombinaci se zdravou příchutí špaldové mouky a osvěžující řepy vytvoříte lahodné pečivo, které můžete servírovat jako chutnou přílohu k oblíbeným pokrmům. Připravte si tento originální recept a užijte si čerstvý chléb v každé chvíli. 

 

 

Ingredience:

  • 1 hrnek špaldové mouky (nebo dýňové mouky)
  • 1 hrnek bílého jogurtu
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 2 menší řepy
  • Špetka soli

Postup:

  1. Příprava těsta:

    • Špaldovou mouku (nebo dýňovou mouku) smíchejte s kypřícím práškem do pečiva a špetkou soli.
    • Přidejte bílý jogurt a promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  2. Příprava řepy:

    • Oloupejte a nastrouhejte řepy na jemné nudličky.
  3. Smíchání těsta a řepy:

    • Do těsta přidejte nastrouhanou řepu a důkladně promíchejte, aby byla řepa rovnoměrně rozložena.
  4. Pečení v mikrovlnné troubě:

    • Nalijte směs do středně hlubokého pekáče a rozetřete ji do rovnoměrné vrstvy.
    • Dejte do mikrovlnky a pečte cca 9-12 minut, dokud není chléb pevný a propečený.
  5. Servírování:

    • Po vytažení z mikrovlnky nechte chléb trochu vychladnout.
    • Nakrájejte na plátky a servírujte s ledovým salátem, cottage sýrem, mrkví, okurkou a paprikou.

Užijte si tento rychlý a snadný recept na chléb připravený přímo z mikrovlnky s chutnou příchutí řepy!

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.