Vítejte! Pro zvýšený počet objednávek se může dodací lhůta značně prodloužit. Nebojte se ale! Všechny objednávky, které dorazí do 15. 12. určitě do Vánoc doručíme. Mějte prosím proto strpení a pokud potřebujete objednávku dříve, než na Vánoce, moc nám pomůže, když nám to napíšete do poznámky, nebo následně do emailu. Děkujeme! Zdraví Bláhovi

Dušená cuketa s mrkví a hummus

Objevte lahodnou a zdravou kombinaci s tímto receptem na dušenou cuketu s mrkví a pórkem, doplněnou svěžím ledovým salátem a krémovým hummusem. Tento pokrm je plný vitamínů a minerálů, ideální pro lehkou a vyváženou večeři nebo oběd. Snadná příprava a výborná chuť vás jistě potěší. Pojďme se společně pustit do přípravy: 

Ingredience

Dušená cuketa s mrkví a pórkem:

  • 1 střední cuketa (nakrájená na kostičky)
  • 2 střední mrkve (nakrájené na tenké plátky)
  • 1 pór (nakrájený na tenká kolečka)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku (drcený)
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • Sůl a pepř podle chuti

Ledový salát:

  • 1 hlávka ledového salátu (nakrájená na kousky)
  • 1 okurka (nakrájená na kostičky)
  • 1/2 červené cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • 1 rajče (nakrájené na kostičky)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • Sůl a pepř podle chuti

Hummus:

  • 1 plechovka cizrny (scezená a propláchnutá)
  • 2 lžíce tahini pasty
  • Šťáva z 1 citronu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Voda podle potřeby (pro požadovanou konzistenci)

Postup

  1. Dušená cuketa s mrkví a pórkem:

    • Na pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu.
    • Přidejte drcený česnek a nechte ho lehce zhnědnout.
    • Přidejte nakrájenou mrkev a pór, smažte 5 minut.
    • Přidejte nakrájenou cuketu, sušený tymián, sůl a pepř.
    • Přikryjte pokličkou a nechte dusit dalších 10 minut, dokud zelenina nezměkne.
  2. Ledový salát:

    • Ve velké míse smíchejte ledový salát, okurku, červenou cibuli a rajče.
    • Pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou.
    • Osolte, opepřete a dobře promíchejte.
  3. Hummus:

    • Do mixéru vložte cizrnu, tahini pastu, citronovou šťávu, česnek, olivový olej, sůl a pepř.
    • Mixujte do hladka, podle potřeby přidávejte vodu, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
    • Přendejte hummus do misky a pokapejte olivovým olejem.

Věříme, že si tento pokrm zamilujete. Jídlo plné barev, chutí a ještě je tak dobré! Přejeme vám dobrou chuť!

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.