Jackfruit s cuketou

O jackfruitu neboli chlebovníku jste už určitě slyšeli. Je to úžasné, obří ovoce, jehož slupka má jemnou chuť a proto je skvělá na přípravu nejrůznějších pokrmů. Hodně často se jackfruit používá jako takové vegetariánské maso, protože se dá krásně připravit a má podobnou texturu. Objevte tuto skvělou kombinaci chutí a textur s receptem na jackfruit s cuketou. Tento pokrm spojuje šťavnatý jackfruit s čerstvou cuketou. Přidáním lyofilizovaného chilli dodáte jídlu pikantní šmrnc, který vás jistě potěší. Skvělá volba pro veganské a vegetariánské stravování. Přejeme dobrou chuť!

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cuketa (nakrájená na kostičky)
  • 1 konzerva jackfruitu (scezený a natrhaný na kousky)
  • 2 střední rajčata (nakrájená na kostičky)
  • 1 okurek (nakrájený na kostičky)
  • 6 ředkviček (nakrájených na tenké plátky)
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička garam masala
  • 1/2 lžičky lyofilizovaného chilli (podle chuti)
  • Sůl 

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu.
  2. Přidejte nakrájenou cuketu a smažte, dokud nezačne měknout, asi 5 minut.
  3. Přidejte natrhaný jackfruit a míchejte dalších 5 minut, dokud není dobře prohřátý.
  4. Přidejte nakrájená rajčata, okurek a ředkvičky. Dobře promíchejte.
  5. Dochuťte kari kořením, garam masala a lyofilizovaným chilli. Míchejte, dokud se všechny ingredience dobře nespojí.
  6. Osolte podle chuti a vařte dalších 5-7 minut, dokud se nespojí všechny chutě. 
  7. Podávejte horké, případně ozdobte čerstvými bylinkami podle vaší chuti.

Vyzkoušejte tento chutný recept s jackfruitem a cuketou, který je plný výživných ingrediencí a bohatých chutí. Kari, garam masala a lyofilizované chilli dodávají pokrmu exotický nádech, zatímco čerstvá zelenina zajišťuje křupavost a svěžest. Dobrou chuť!

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.