Dýňovo-mrkvový krém

Dýňovo-mrkvový krém je ideální volbou pro chladné dny. Zahřejte se lahodnou a bohatou zeleninovou polévkou. Jednoduchý postup a přírodní ingredience zajistí, že je polévka nejen lahodná, ale i zdravá a vydatná. Užijte si každou lžičku a nechte se unést exotickou chutí této pochoutky! 

 

 

Ingredience:

  • 1 malá dýně (cca 800 g), oloupaná a vydlabaná
  • 2 středně velké mrkve, oloupané a nakrájené na kousky
  • 3 stroužky česneku, oloupané a nasekané
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 jalapeňo paprička, nasekaná (dle preference)
  • 1 lžička meruňkového chilli (nebo podle chuti)

Postup:

  1. Příprava zeleniny: Oloupanou a vydlabanou dýni nakrájejte na menší kousky. Nakrájejte mrkve na podobně velké kousky. Česnek oloupejte a nasekejte na drobné kousky.

  2. Vaření: V hrnci přiveďte vodu k varu. Přidejte nakrájenou dýni, mrkev a česnek. Vařte na středním ohni asi 20 minut, nebo dokud zelenina nezměkne.

  3. Mixování: Vařenou zeleninu v hrnci rozmixujte pomocí mixéru na hladkou konzistenci.

  4. Ochucení: Do směsi přidejte sůl, pepř, jalapeňo papričku a meruňkové chilli. Dobře promíchejte.

  5. Zdobení a podávání: Polévku můžete ozdobit lístky bazalky, dýňovými semínky a jalapeňo papričkou podle chuti.

Přejeme vám příjemné stolování a nezapomeňte si vychutnat každou lžičku této lahodné krémové polévky. Dobrou chuť!

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.