Hovězí guláš s LYO chilli

Hovězí guláš je klasické jídlo, které nikdy nezklame. Každý ho dělá trochu jinak, ale ten poctivý má jasný postup. Rychlé vaření mu neprospívá, na guláš si pár hodin vymezte. Cibulový základ musí být co nejtmavší. Přidejte do guláše naše lyofilizované chilli a podávejte s čerstvým špaldovým chlebem. Tento recept vás zavede do světa bohatých chutí a vůní, které zahřejí vaše tělo i duši. Zkuste ho a nebudete litovat!

 

 

 

Ingredience:

  • 800 g hovězího masa na guláš, nakrájeného na kostky
  • 2 střední cibule, nakrájené nadrobno
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička lyofilizovaného chilli
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička kmínu
  • Sůl a pepř podle chuti

Příprava hovězího guláše:

  1. V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli do zlatova.
  2. Přidejte česnek a restujte další minutu.
  3. Přidejte kostky hovězího masa a osmahněte ze všech stran, dokud maso nezhnědne.
  4. Vmíchejte sladkou papriku a lyofilizované chilli a krátce orestujte.
  5. Přisypte mouku a dobře promíchejte, aby se maso obalilo.
  6. Postupně přilévejte hovězí vývar, dobře promíchejte a přidejte krájená rajčata.
  7. Přidejte bobkové listy, kmín, sůl a pepř.
  8. Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte guláš pomalu dusit pod pokličkou asi 1,5 až 2 hodiny, dokud maso nezměkne.

Užijte si tento skvělý guláš s rodinou nebo přáteli a vychutnejte si každou lžíci. Přejeme vám dobrou chuť!

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.