Vítejte! Pro zvýšený počet objednávek se může dodací lhůta značně prodloužit. Nebojte se ale! Všechny objednávky, které dorazí do 15. 12. určitě do Vánoc doručíme. Mějte prosím proto strpení a pokud potřebujete objednávku dříve, než na Vánoce, moc nám pomůže, když nám to napíšete do poznámky, nebo následně do emailu. Děkujeme! Zdraví Bláhovi

Otrubové pečivo se semínky

Otrubové pečivo je skvělou volbou pro ty, kteří hledají zdravější alternativu k běžnému pečivu. Ovesné otruby a chia semínka dodávají pečivu vlákninu a další důležité živiny, zatímco nízkotučný tvaroh a jogurt dodají pečivu dostatek bílkovin. Otruby zabraňují zácpě a napomáhají správnému a zdravému fungování střev. Otruby snižují cholesterol a riziko závažných onemocnění jako je karcinom tlustého střeva, srdeční onemocnění a karcinom prsu. Tento skvělý a jednoduchý recept si zamilujete! Pojďme se do toho pustit!

 

 

Ingredience:

  • 200 g nízkotučného tvarohu
  • 100 g nízkotučného jogurtu
  • 2 vejce
  • 3 lžíce ovesných otrub
  • 2 lžíce chia semínek
  • Slunečnicová semínka na posypání

Postup:

  1. Předehřej troubu na 180°C a připrav si plech vyložený pečícím papírem.
  2. V míse smíchej tvaroh s jogurtem a vejci, dokud nedostaneš hladkou směs.
  3. Přidej ovesné otruby a chia semínka a důkladně promíchej.
  4. Těsto nech chvíli odpočinout, aby ovesné otruby mohly nasáknout tekutiny.
  5. Poté vytvaruj z těsta malé bochánky a pokládej je na připravený plech.
  6. Posyp bochánky slunečnicovými semínky.
  7. Peč pečivo asi 20-25 minut, nebo dokud nebudou zlatavé a propečené.
  8. Nech pečivo chvíli vychladnout, poté ho můžeš podávat.

Domácí pečivo je ideální volbou pro rychlou a zdravou snídani nebo svačinu. Vychutnejte si pečivo s oblíbenou slanou nebo sladkou pomazánkou. Možností je nespočet. Přejeme Vám dobrou chuť!

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.