Cuketová polévka s polníčkem

Dokonalá cuketová polévka, která hraje chutěmi! Ideální polévka pro každé roční období. Díky nevýrazné chuti cukety si s ní můžete opravdu pohrát. Tato polévka je doplněna o polníček, špaldové krutony a lyofilizované mungo klíčky, které zakoupíte na našem e-shopu. Polévka je rychle hotová, krémová a prostě skvělá! Pojďte se s námi pustit do přípravy!

 

 

Ingredience:

  • 2 středně velké cukety, nakrájené na kostičky
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 brambora, oloupaná a nakrájená
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 g polníčku
  • Špaldové krutony (podle chuti)
  • Lyofilizované mungo klíčky (lyopotraviny)

Postup:

  1. Na pánvi rozehřej olivový olej, přidej cibuli a česnek, dokud nebudou sklovitě zlaté.
  2. Přidej nakrájené cukety a bramboru a chvíli restuj
  3. Nalij zeleninový vývar, přiveď k varu a pak sniž plamen na střední teplotu. Vař polévku, dokud zelenina nezměkne.
  4. Jakmile je zelenina měkká, použij tyčový mixér na rozmixování polévky do hladké konzistence.
  5. Přidej smetanu ke šlehání a důkladně promíchej. Osol a opepři podle chuti.
  6. Mezitím si připrav polníček a krutonky. Na každý talíř přidej lžíci uvařeného polníčku. Ozdob polévku špaldovými krutony a mungo klíčky.

Tato cuketová polévka je nejen lahodná, ale také plná zdravých ingrediencí, které poskytují tělu potřebné živiny. Je to skvělá volba pro všechny, kteří hledají vyvážený a chutný pokrm. Přejeme Vám dobrou chuť! 

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.