Špaldové palačinky

Vyzkoušejte recept na lahodné špaldové palačinky, které vám zaručeně zpříjemní každé ráno. Tato zdravější alternativa klasických palačinek je plná výživných surovin a skvěle chutná. Připravte si je snadno a rychle s naším receptem! Palačinky zdobte podle chuti. Použít můžete naše skvělé oříškové krémy nebo lyofilizované ovoce. Děti je naprosto milují! Pojďme se pustit do přípravy! 

 

 

Ingredience

  • 1 hrnek špaldové mouky
  • 1 a 1/4 hrnku mléka
  • 2 vejce
  • 1 lžíce kokosového cukru (nebo jiného sladidla)
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • Špetka soli
  • Kokosový olej nebo máslo na smažení

Postup

  1. V míse smíchejte špaldovou mouku, kokosový cukr a špetku soli.
  2. V jiné míse prošlehejte vejce s mlékem a vanilkovým extraktem.
  3. Tekuté ingredience postupně přidávejte do suchých ingrediencí a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto bez hrudek.
  4. Rozpalte pánvičku na střední teplotu a lehce ji potřete kokosovým olejem nebo máslem.
  5. Nalijte na pánvičku tenkou vrstvu těsta a smažte, dokud se na povrchu palačinky nezačnou tvořit bublinky. Poté palačinku otočte a smažte ještě asi minutu dozlatova.
  6. Hotové palačinky podávejte s lyofilizovaným ovocem, kešu krémem a oříšky.

Špaldové palačinky jsou nejen chutné, ale i zdravé. Užijte si tuto jednoduchou a výbornou snídani. Přejeme vám dobrou chuť!

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.