Blog, Strana 2

Jako vesmírná technologie. Manželé z Hněvkova suší potraviny mrazem

Vypadá to jako jahoda, chutná a voní to ještě o trochu lépe než jahoda, ale když to potěžkáte v ruce, začnete pochybovat. Vždyť je to lehké jako polystyren! A přece to je jahoda, jen lyofilizovaná, tedy sušená mrazem. Výrobě takových potravin se začali věnovat manželé Bláhovi z H...

Vlastnosti lyofilizovaných potravin

Lyofilizované (sušené mrazem) potraviny mají řadu zajímavých vlastností. Pojďme se na ně podívat podrobně. HmotnostLyofilizované ovoce, zelenina nebo maso mají velmi nízkou hmotnost. Ačkoliv se to nemusí zdát, opravdu velkou část ovoce, zeleniny nebo masa tvoří voda. Když lyofilizátor stáhne podíl ...

Krabice

Ti, kteří si od nás již něco objednali, si určitě všimli, že jim byl balíček doručen klasicky nějakým dopravcem, ale vzhled balíčku byl zvláštní. Abych to vysvětlila: přišla Vám klasická krabice, ale byla už použitá. Snažíme se využívat krabice, ve kterých jsme si my něco objednali, nebo sbíráme kra...

Lyofilizace

Slovo LYOFILIZACE se na našem webu i facebooku neustále opakuje, ale co to vlastně je? Velmi zjednodušeně řečeno – sušení potravin mrazem. Někomu tato odpověď stačí, ale někdo chce vědět více, stejně, jako jsme byli zvědaví i my. Co to tedy lyofilizace je, když ji začneme studovat trošku podrobněj...

Nahoru
14 položek celkem