Švestkový džem s perníkovým kořením

Vítězný recept ze soutěže Flora Džem 2019 od autorky paní Veroniky Rauschové. Oproti povidlům se tento švestkový džem vaří mnohem kratší dobu, proto v něm ucítíte svěží chuť ovoce, obohacené badyánem, hřebíčkem a skořicí. 

Složení výrobku: švestky odpeckované (Prunus domestica), cukr, želírující látka - pektin, perníkové koření 1%

Hmotnost: 175 g

Skladem (>5 ks)
Kód: 2023D019
Značka: Via Delicia
123 Kč –10 % 110 Kč / ks 98 Kč bez DPH
Kategorie: DŽEMY
Záruka: > 6 měsíců
Hmotnost: 0.35 kg
Výživové údaje na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 810kJ/191kcal
Tuky: méně než 0,5g
z toho nasycené mastné kyseliny: méně než 0,1g
Sacharidy: 52g
z toho cukry: 48g
Bílkoviny: méně než 0,5g
Sůl: méně než 0,01g
Švestkový džem
–10 %
Švestkový džem s perníkovým kořením

ŠVESTKA NEBO BLUMA?

Blumy mají šťavnatější dužinu, a skvěle se hodí do koláčů, zatímco tvrdší a pevnější švestky se častěji zavařují nebo kompotují a to jsme udělali i my.
Švestkový džem s perníkovým kořením

PERNÍKOVÉ KOŘENÍ

Do švestkového džemu je přidané perníkové koření, chuť badyánu, skořice a hřebíčku Vás jistě okouzlí.
Švestkový džem s perníkovým kořením

VONÍ JAKO VÁNOCE

Připomíná Vám tento džem chuť a vůní Vánoce? Skvělé! Takhle můžete mít Vánoce každý den.
Švestkový džem s perníkovým kořením
SLOŽENÍ VÝROBKU:
Švestkový džem s perníkovým kořením
MUTRIČNÍ INFORMACE:
Švestkový džem s perníkovým kořením
JAK SKLADOVAT?
Švestkový džem s perníkovým kořením

DALŠÍ VÝBĚROVÉ DŽEMY

Švestkový džem s perníkovým kořením
Ostružinový džem bez zrníček
Džem z lesních brusinek sbíráno ve volné přírodě
Džem z černého rybízu bez zrníček
Dřínkový džem sbíráno ve volné přírodě
Jahodový džem z vyzrálých plodů
Džem z červeného rybízu bez zrníček
Švestkový džem s perníkovým kořením

Vítěz soutěže Flora džem 2019   

Každoroční soutěž Flora džem 2019, které se pořádá na Výstavišti Flora Olomouc. Členové hodnotící poroty se skládají ze zkušených odborníků z Asociace kuchařů a cukrářů ČR a Rodinné konzervárny Via Delicia. Vzorky výrobků (vždy 2 skleničky o obsahu alespoň 150 g) mohou zájemci poslat, nebo osobně předat. Vítězkou soutěže se v roce 2019 stala paní Veronika Rauschová, se kterou jsme se rozhodli její recepturu poupravit a zařadit do naší výroby.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: