Naše "Zelenináda" je lahůdková směs běžné a méně obvyklé zeleniny, která prošla mléčným kvašením (jako kysané zelí). Chuť jsme ještě vylepšili kořeněným lákem z jablečného...
Originální kombinace lahůdkové vepřové paštiky a Olomouckých tvarůžků. Dobře uzrálý tvarůžek jsme položili na paštičku a zapekli přímo ve skleničce. V každé skleničce je...
Vítězný recept ze soutěže Flora Džem 2018 od autorky paní Květuše Hildebrandtové. Vychutnáte výraznou chuť višní, pravý třtinový rum jim dodává velmi příjemné aroma.
Složení...
Uzené vepřové maso bez dusitanových solí, vyuzené klasickým způsobem na bukovém dřevu.
Složení výrobku: uzené vepřové maso ČR (90% při sádce - vepřové maso, jedlá sůl, přírodní...
Klasická vepřová konzerva - obsahuje kusy vepřového masa (99%) a soli tak akorát. Maso pustí šťávu během sterilování, tudíž se můžete těšit na šťavnatou pochoutku.
Složení...
Vepřovka jak má být - obsahuje 99% kvalitního masa. Pouze kousky vepřového masa a soli tak akorát. Maso pustí šťávu během sterilování, tudíž se můžete těšit na šťavnaté,...
Filety z kapra jsou jemně uzené na bukovém dřevě, nakrájené na kousky, vložené do skleniček a zalité slunečnicovým olejem, doplněné kořením. Maso je bez kostí,...
Vítězný recept ze soutěže Flora Džem 2019 od autorky paní Veroniky Rauschové. Oproti povidlům se tento švestkový džem vaří mnohem kratší dobu, proto v něm ucítíte svěží chuť...
Špendlíkový džem v sobě ukrývá jemnou chuť podobnou mirabelkám, ale zároveň ostřejší kyselinky pocházející z planého ovoce.
Složení výrobku: odpeckované plané špendlíky (Prunus...
Dozlatova vyškvařené, příjemně křupavé a voňavé vepřové škvarky jsme namleli najemno, smíchali jsme je se sádlem a doplnili naší směsí koření a bylinkami.
A proč tomuto výrobku...
Šípková marmeláda se používala na mazání na chleba, k lepení vánočního cukroví a samozřejmě na výrobu šípkové omáčky. Je to výborný doplněk k sýrům, především k čerstvému kozímu...
Užijte si tento lahodný vývar, o kterém víte na první pohled, z čeho byl skutečně připraven. Ve sklenici je totiž kromě vývaru i pořádná porce kohouta a kořenové zeleniny....
Tradiční nádivka z čerstvých rohlíčků, našeho uzeného masa bez rychlosolí, šlehaných vajec a zeleniny. Běžně se plní do drůbeže před pečením a co se nevejde, se peče společně s...
V hájenkách a na panstvích bylo srnčí maso v sezóně relativně často na jídelním stole. Srnčí maso je velmi vyhledávané pro svou chuť i dnes. Ve starých recepturách se často...
Ano, čtete dobře, smrkové výhonky jsou skutečně základem tohoto neobvyklého džemu příjemně pryskyřičné vůně a chuti. Smrkové výhonky se používaly na přípravu sirupu a čaje, my...
Mladé, čerstvě natrhané smrkové výhonky vrstvíme do nádoby střídavě s cukrem. Cukr vytahuje z výhonků šťávy, ve kterých se rozpustí a vzniká sirup, který filtrujeme a ještě...
Zavařené ryzce ve sladkokyselém nálevu jsou pravá delikatesa pro znalce. Specifická chuť těchto hub se dobře projeví v našem jemném octovém nálevu.
Složení...
Paleta výběrových sladkovodních ryb z českých chovů, pečlivě opracovaných na filety bez kostí. Rybí filety jsou jemně ochucené kořením, aby vynikla jejich delikátní chuť. Tímto...
Dárek pro milovníky rybích specialit. Ryby jsou filetované, bez kostí, drobné svalové kostičky jsou díky sterilování zcela změklé, podobně jako u sardinek v oleji.
Rakytník řešetlákový je zdomácnělý ovocný keř pocházející z východu, někdy zvaný sibiřský zázrak. Věděli jste, že plody rakytníku obsahují několikanásobně více vitamínu C než...
Pstruh duhový, vylovený z čistých vod pohoří Jeseníků, ze pstruháren v našem okolí. Používáme výhradně čerstvé pstruhy, které vaříme v páře, doplňujeme lžičkou přepuštěného...
Představte si čerstvě utržená rajčata, která pečeme v troubě, až začnou karamelizovat a pustí šťávu. Z tohoto voňavého základu a ze zeleniny restované na panenském olivovém...
Kousky králíka a vepřového bůčku, naložené ve voňavém koření a upečené dozlatova společně s cibulkou a kořenovou zeleninou.
Složení výrobku: králičí maso 62%, vepřový bůček 25%,...
Pečená křepelka upravena tradičním způsobem na slanině se zeleninou a s divokým kořením. Je skvělá podávaná za tepla, ale i za studena, jako delikatesa k vínu. Ve skleničce...
Jablka pečeme v předehřáté troubě, až změknou a chytí tu správnou zkaramelizovanou vůni. Přidáváme voňavé koření a hlavně máslový karamel, připravovaný z cukru a čerstvého...
Chuť grilovaného a dozlatova upečeného kuřátka asi nemusíme nikomu popisovat. Ale představte si, že jsme z takové dobroty vytvořili originální paštiku. Vynikající směs...
Pravá zvěřinová paštika z divočáka, která se stala v poslední době naším bestsellerem. Paštika je provoněná divokým kořením a jalovcem a je dobře roztíratelná. Zamiluje si jí...
Pampeliškový sirup se vyrábí z plně rozvitých čerstvých květů smetanky lékařské, které jsou ručně sbírány ve slunné jarní dny. Chuťově je sirup velmi podobný včelímu medu, ovšem...
Ostružinový džem vyrábíme z celých plodů a dobu přípravy jsme zkrátili na minimum. Tím se zachovala jemná chuť plodů, cenné látky a vitamíny. Ostružiny jsou známé pro velký...
Tekuté koření? Ano, slyšíte dobře. Jedná se o přírodní výluh kvalitního koření té nejjemnější chuti. Obvykle se musí koření povařit ve víně, aby se vonné látky uvolnily. Jenže...
Horký punč příjemně zahřeje v období plískanic a nečasu, nebo třeba při návratu z lyžovačky. A většinou ho chceme co možná nejrychleji, abychom se rychle prohřáli. S naším...
Vyzrálé moravské meruňky jsou ideální surovinou na výrobu džemu. Šetrným vařením se nám podařilo částečně zachovat kousky meruněk, chuť meruněk tedy opravdu pocítíte. Je...
Babička chodívala se smaltovanou konvičkou na lesní mýtinu, kde vždycky rostly maliny. Ty do konvičky pěchovala, až byla šťáva až k hrdlu. Doma na odšťavňovacím mlýnku se vše...
Lišky neboli kuřátka - žlutý poklad našich lesů, který jsme naložili do jemného octového láku s vybranou směsí koření.
Složení výrobku: liška obecná 42% (Cantharellus cibarius),...
Naše miminko, naše prvotina - králičí paštika. Pečený králík z českých chovů, trošku vepřového, čerstvá zelenina, sůl a koření. Paštiku, kterou si určitě zamilují i Vaše děti....
Představte si řádně nakořeněné porce kapra na cibulce, zalité pivním mokem a vše zvolna pečené, až se pivo téměř vyvaří. Svalových kostí, tzv. vidliček, se bát nemusíte, jsou...
Kachní stehýnka pro Vás nejdříve pečeme pěkně do zlatova s klasickým kmínem. Sádlo, které je pod kůží se postupně rozpouští a tím pak stehýnka během pečení poléváme. Následně je...
Nejjemnější, nejoblíbenější, nejprodávanější - zkrátka naše NEJ kachní paštika. Paštika z kachního masa a kachních jater, doplněná o pečená jablíčka a restovanou cibulku....
Dříve se husy a kachny chovaly snad u každé chalupy - kvůli masu, peří a sádlu. Z dobře vykrmených ptáků pak statkáři získali také krásná světlá játra jemné chuti. U nás se na...
Náš džem má typickou chuť jeřabin s mírnou hořkostí, připomínající pomerančovou kůru. Plody jsou před vařením pasírovány, takže marmeláda je bez slupiček a zrníček....
Tato chuťově výrazná paštika z naloženého jeleního masa a brusinek je skutečnou lahůdkou pro znalce a milovníky zvěřinových specialit.
Složení výrobku: jelení maso 51%, vepřový...
Ovce byly odpradávna chovány v horských a podhorských oblastech Jeseníků. Jehněčí maso se zpracovávalo většinou za čerstva, nejběžnější úpravou bylo pečení s přidáním sezónní...
Tradiční játrová paštika - zabíjačková hrubě mletá paštika z vepřových jater, do které přidáváme pořádnou porci cibulky, restované na vepřovém sádle.
Složení výrobku: vepřové...
Vůni a chuť jahod určitě každý z nás zná. Ochutnejte náš džem z vyzrálých jahod, který je výborný jak na palačinky či vafle, ale i do bílého jogurtu pro zdravou svačinku....
Nakládané hříbky ozdobí každou studenou mísu, obložené chlebíčky a jednohubky. Výborné ke zvěřinové terině. Ale varujeme Vás, jsou docela návykové.
Složení výrobku: pravé hřiby...
Zapomenutá kombinace dvou ovocí, která dozrávají ve stejnou dobu. Jeřabiny dodávají hruškám narůžovělou barvu, ale především vzniká nezaměnitelná chuť, která rozhodně stojí za...
Zelený napučený hrách získává jemnou chuť podobnou čerstvému hrášku, ale není tak sladký. Probuzené enzymy dokáží naštěpit složité sacharidy na jednodušší a snadněji...
Kvalitní těstoviny si zaslouží poctivou omáčku z nejlepších surovin. V případě této se jedná více o boloňské ragú než o omáčku. Je to ingrediencemi nabušená perla s vysokým...
Klasická úprava hovězího masa, které je ozvláštněno chutí čerstvě drceného pepře. Vlivem speciálně navržené sterilizace je maso šťavnaté a příjemné aromatické chuti.
Složení...
Smetanové omáčky na těstoviny se těší stále větší oblibě. Připravili jsme pro vás tuto omáčku plnou hub podušených na másle a na cibulce, zjemněnou smetanou. Omáčku vaříme pouze...
Tradiční staročeský pokrm ze sušených hub a ječných krup, který se dá jíst studený, ohřátý přímo ve skleničce, nebo navíc ještě zapečený. Na houbách jsme nešetřili, takže máte...
Drobné bílé fazole vynikají jemnou, lehce oříškovou chutí. Tím, že jsme je nechali napučet, jsou lehčeji stravitelné a nenadýmají. Jsou bohaté na vlákninu, bílkoviny a...
Strakaté fazole (také pinto fazole), které jsme použili do této polévky, mají výraznou chuť a moučnou konzistenci. Inspirací nám byl klasický "Tex-Mex" pokrm Chilli con...
Tato farmářská bedýnka je pro ty, co bezmasé výrobky v podstatě nepovažují za jídlo. Nejsou zde žádné "zbytečnosti" ze sladkého sortimentu, jenom maso, maso a zase maso. Dámy,...
Když byla úroda brusinek, vyráběla se z nich vynikající marmeláda granátové barvy a sladkotrpké chuti. Brusinková marmeláda se hodí k mazání na chleba, ale rovněž výborně...
Červený rybíz byl nepostradatelným ovocem na výrobu šťáv, marmelády a želé, pro svojí výraznou chuť, krásnou barvu a velký obsah pektinů. Proto se pár keříků vždy pěstovalo u...
Plody černého bezu jsou jedinečné nejen po stránce nutričního složení, ale jsou zajímavé i chuťově. Rozvar v našem pojetí znamená tekutý džem. Svou konzistencí je určen k...
Černý rybíz je nabitý vitamíny a nádherně aromatický. Džem z něj je vynikající a má široké využití v kuchyni. Můžete jej namazat na chleba, použít do dortu,...
Toto méně známé ovoce roste na teplejších stráních a okrajích remízků. Plody velikosti olivy jsou nádherně karmínově rudé, docela trpké, ale velmi aromatické.
Složení výrobku:...
V restauracích a pivnicích asi nejoblíbenější svačinová polévka. S recepturou jsme si dlouho hráli, aby byla opravdu dokonalá, a tak věříme, že ji ocení každý...
Skvělý dárek pro milovníky sirupů, které smícháním s vychlazenou perlivou vodou a kostkami ledu vytvoří báječnou kombinaci pro osvěžující zážitek v horkém počasí. V zimním...
Daněk byl považován za královskou lovnou zvěř chovanou v mnoha panských oborách. Nyní se vyskytuje celkem hojně i ve volných honitbách. Má vynikající, chuťově výrazné maso...
Vyzkoušejte exotiku v našem podání. Čočka, curry, zázvor, kokosové mléko - tyto ingredience vás zavedou do Indie a dálný východ. Polévka je výborná jen tak, ale dá se podávat s...
Tak ořechovku zná snad každý. Tedy pálenku, ve které se macerují zelené plody ořešáku. My jsme našli starý recept na nakládané ořechy. Proces je poněkud zdlouhavý, ořechy se...
Naše cibuláda obsahuje jemně krájené cibulové proužky dušené ve směsi červeného vína, jablečného octa a poctivého karamelu. Pikantnost jim dodává směs černého pepře a...
Naše cibuláda (cibulové čatní) obsahuje jemně krájené cibulové proužky dušené ve směsi červeného vína, jablečného octa a poctivého karamelu. Pikantnost jim dodává směs...
Borůvky na tento džem máme z Jeseníků, kde dozrávají postupně od nížin po hřebenové partie. Mají typickou, velmi silnou ovocnou chuť. Borůvkový džem je skutečná...
"Před heřmánkem smekni, před bezem klekni". S takovým respektem se naši předkové vyjadřovali o tomto keři, který přináší na jaře aromatické květy a na podzim hrozny temně...
Kód: 2023S001
83 položek celkem
Nejvyšší standard kvality v Evropě!
Odvážné tvrzení? Vyzkoušejte - pochopíte!
Poctivě lyofilizováno v RAW kvalitě!
Sušení do 42 °C zachovává vitamíny i minerály.
Ručně zpracováno!
Pečlivá kontrola každého kousku.
Žádný překup!
Suroviny od českých farmářů sklizeny v plné zralosti.
Doporučení jsou pro nás velmi důležitá. Bez potvrzení souborů cookie nemůžeme našim partnerům, kteří vám stránky doporučili, přiřadit benefity. Proto vás prosíme o potvrzení souborů cookie, abychom mohli všem vyplatit spravedlivou odměnu. Více informací o souborech cookie naleznete zde.