BANANA BREAD

Kdo říká, že chléb musí být kulatý, nebo hranatý, se moc plete :) Důkazem je náš beránek. Recept je ze tří dávek, protože je u nás chlebík moc oblíbený a z jedné dávky nikdy nestačí.

VERZE PRO TISK

Suroviny:

Dávka je na 1 beránka a klasickou dortovou formu. Pokud chcete dělat pouze beránka udělejte z poloviční dávky.

 Těsto:

  • Vyšleháme bílky se špetkou soli.
  • Banány rozmačkáme a vyšleháme se žloutky.
  • Přidáme sypké suroviny.
  • Postupně zašleháme kokosové mléko.
  • Nakonec přidáme čokoládu a vyšlehané bílky.
  • Těsto rozdělíme na polovinu a do jedné poloviny zamíchejte kakao.

Pečení:

  • Formy si vymažeme GHÍ a vysypeme kokosem.
  • Vložíme těsto a uhladíme.
  • Pokud použijeme formu na beránka, zarovnejte těsto s okrajem.
  • Pečeme na 160 °C cca 50 min.
  • Beránka můžete polít rozpuštěnou čokoládou a posypat ořechy.

Podávání:

  • My si k banana bread rádi vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou, do kterého přidáme LYO ovocné prášky.
  • Dopřát si jej můžete i s marmeládou, nebo čerstvým ovocem.

Budu se těšit na Vaše výtvory a pokusy na @Lyopotraviny na talíři - dozvíte se zde i o nově přidaných receptech.