VÁŽENÍ ZÁKAZNÍCI, v dnešních dnech prochází eshop aktualizací. Pokud Vám nebude cokoli fungovat, moc se omlouváme, ale určitě již brzy dáme do pořádku :)

LC MECHOVÝ DORT

Na Zelený čtvrtek by to chtělo něco opravdu zeleného. Na tento dortík jsem narazila v nějaké maminkovské skupině a upravila jsem si ho dle svých potřeb. Ta barva mě neskutečné baví :)

VERZE PRO TISK

Suroviny:

Těsto:

  • 150 g mandlové mouky RAW
  • 60 g kokosové mouky BIO
  • 5 ks vajec (oddělit bílky)
  • 250 g čerstvého baby špenátu (může být i rozmražený špenátový protlak - celá kostka)
  • 2 PL citrónové šťávy
  • 2 PL xylitolu
  • 1 kypřící prášek bez fosfátů

Krém:

Ozdobení:

Postup:

Těsto:

  • Bílky vyšleháme s citrónovou šťávou a xylitolem do tuhé pěny.
  • Žloutky vyšleháme společně se špenátem do hladka.
  • Spojíme si suché suroviny.
  • Žloutky smícháme se suchými surovinami a promícháme.
  • Nakonec vmícháme bílkovou pěnu.
  • Vysypeme si dortovou formu kokosem a těsto sem vložíme.
  • Pečeme na 160 °C cca 50 min.

Krém:

  • Vyšleháme mascarpone se smetanou a tvarohem. 
  • Přidáme ovocné prášky.
  • Dáme vychladit do lednice.

Kompletace:

  • Vychladlý korpus si rozřízneme na 2 silnější a 1 slabší kruh.
  • Spodní díl natřeme krémem a přiklopíme dalším dílem.
  • Na druhý díl dáme zbylý krém.
  • Poslední - úzký díl - rozdrobíme na jemný posyp, kterým poslední vrstvu posypeme.
  • Ozdobíme LYO granátovým jablkem.
  • Necháme vychladit v lednici.

 

Budu se těšit na Vaše výtvory a pokusy na @Lyopotraviny na talíři.