VÁŽENÍ ZÁKAZNÍCI, v dnešních dnes prochází eshop aktualizací. Pokud Vám nebude cokoli fungovat, moc se omlouváme, ale určitě již brzy dáme do pořádku :)

LC MECHOVÝ DORT

Na Zelený čtvrtek by to chtělo něco opravdu zeleného. Na tento dortík jsem narazila v nějaké maminkovské skupině a upravila jsem si ho dle svých potřeb. Ta barva mě neskutečné baví :)

VERZE PRO TISK

Suroviny:

Těsto:

  • 150 g mandlové mouky RAW
  • 60 g kokosové mouky BIO
  • 5 ks vajec (oddělit bílky)
  • 250 g čerstvého baby špenátu (může být i rozmražený špenátový protlak - celá kostka)
  • 2 PL citrónové šťávy
  • 2 PL xylitolu
  • 1 kypřící prášek bez fosfátů

Krém:

Ozdobení:

Postup:

Těsto:

  • Bílky vyšleháme s citrónovou šťávou a xylitolem do tuhé pěny.
  • Žloutky vyšleháme společně se špenátem do hladka.
  • Spojíme si suché suroviny.
  • Žloutky smícháme se suchými surovinami a promícháme.
  • Nakonec vmícháme bílkovou pěnu.
  • Vysypeme si dortovou formu kokosem a těsto sem vložíme.
  • Pečeme na 160 °C cca 50 min.

Krém:

  • Vyšleháme mascarpone se smetanou a tvarohem. 
  • Přidáme ovocné prášky.
  • Dáme vychladit do lednice.

Kompletace:

  • Vychladlý korpus si rozřízneme na 2 silnější a 1 slabší kruh.
  • Spodní díl natřeme krémem a přiklopíme dalším dílem.
  • Na druhý díl dáme zbylý krém.
  • Poslední - úzký díl - rozdrobíme na jemný posyp, kterým poslední vrstvu posypeme.
  • Ozdobíme LYO granátovým jablkem.
  • Necháme vychladit v lednici.

 

Budu se těšit na Vaše výtvory a pokusy na @Lyopotraviny na talíři.

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení