BIO čočka hnědá - neloupaná, 1 kg

Není nad klasickou čočkovou polévku.

- Máme rádi právě tuto BIO hnědou čočku, protože obsahuje minimum nečistot a je chuťově moc dobrá.

Skladem (>5 ks)
Kód: 202043
150 Kč / ks 134 Kč bez DPH 15 Kč / 100 g
Kategorie: BIO obiloviny / luštěniny / rýže
Záruka: 1 rok
Hmotnost: 1 kg
Složení: 100% hnědá čočka neloupaná BIO
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max, 65% vlhkost vzduchu) .
BIO Čočka hnědá
BIO BEZ LEPKU

Popis produktu

Složení: 100 % BIO hnědá čočka. 

Skladování: Chraňte před přímým slunečním zářením.

Země původu: Turecko. 

Výživové údaje

Energetická hodnota na 100 g: 1272 / 304, Tuky: 1,6 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g, Sacharidy: 40,6 g, z toho cukry 2 g, Vláknina: 17 g, Bílkoviny: 23,4 g, Sůl: 0,0175 g, sodík 7 g. 

BIO čočka hnědá - neloupaná, 1 kg

BIO hnědá čočka

Čocka hnědá je luštěnina s vysokým obsahem bílkovin, sacharidů a vitamínů, naopak nízkým obsahem tuků. Jedná se o typický druh čočky nejvíce rozšířený v českých domácnostech. Chuť čočky je zemitá a ořechová. Slupka má hnědou a je velmi vhodná i pro nakličování. Vychutnejte si ji v biokvalitě.

BIO hnědá čočka

Je bohatá na bílkoviny, které tvoří až 20% nutriční hodnoty.  Patří mezi rostliny se zdrojem kvalitních sacharidů, které zasytí na dlouhou dobu. Neobsahuje lepek a je oblíbená i u vegetariánů a veganů. Je také zdrojem minerálů (vápník, fosfor, železo) a vitamíny (A, B, C a E).  Kyselina listová a železo obsažené v čočce zabraňují chudokrevnosti. Slupka má hnědou a je velmi vhodná i pro nakličování, zejména v zimních měsících je vděčným zdrojem čerstvých vitaminů a enzymů. Vláknina v ní obsažená pomáhá regulovat funkci střev, a tak je vhodnou prevencí proti zácpě. 

Vysoký obsah vitamínů skupiny B (niacin 2-2,5mg), lecitinu, hořčíku a vápníku činí z čočky výborný prostředek proti neurózám, depresím, stresům apod. Vysoký obsah železa, mědi přispívá ke zlepšení krvetvorby.

BIO čočka hnědá - neloupaná, 1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: