BIO RAW kakao z nepražených kakaových bobů má díky způsobu zpracování zachovány výživné látky, minerály a vitamíny. Kakao je také silný antioxidant - pomáhá chránit buňky před oxidativním stresem. Dodává tělu energii - kakao obsahuje látku zvanou theobromin, která na naše tělo působí podobně jako kofein, ale na rozdíl od něj nevzbuzuje závislost.
Kakao je také skvělým zdrojem hořčíku, fosforu, zinku a železa. Je také bohatým zdrojem vlákniny. RAW BIO kakao je vhodné pro vegetariány, vhodné jako Paleo a RAW strava.
Dopřáváme-li si kakao s mírou, můžeme se těšit z řady zdravotních pozitiv.
Nealkalizované kakao znamená, že kakaový prášek neprošel procesem alkalizace (Dutch process), což je úprava pomocí alkalických látek (např. uhličitanu draselného) ke snížení kyselosti a zvýraznění chuti.
Nealkalizované kakao si zachovává původní chuť, vyšší obsah antioxidantů a přírodně kyselé pH. Díky tomu je bohatší na živiny, ale má kyselejší a intenzivnější chuť oproti alkalizovanému kakau, které je jemnější a tmavší.