Snídaně
Výpis článků
Lahodné rohlíčky s bio máslem z mandlí, hořkou čokoládou a vlašskými ořechy jsou skvělým doplňkem k odpolední svačině nebo jako dezert po večeři. Jednoduchý postup a bohatá chuť dělají z těchto rohlíčků oblíbený pokrm ve vaší domácnosti. Vyzkoušejte tento recept a pochutnejte si na skvělém domácím p...
Ovesná kaše s modrou spirulinou a kokosem je nejen lahodná, ale také plná živin a zdravých složek, které vás nakopnou do nového dne. Je to skvělá volba pro rychlou a výživnou snídani či svačinu! Tak proč si ji nezkusit připravit právě dnes? A pokud máte rádi sladší chuť, přidejte lžičku medu nebo javorového sirupu a důkladně promíchejte, aby se chuť vaší kaše ještě více zjemnila.
Ingredience:
- 1/2 šálku ovesných vloček
- 1/4 šálku strouhaného kokosu
- 1/4 čajové lžičky modré spiruliny
- 1 šálek mandlového nebo kokosového mléka
- 1 lžička medu nebo javorového sirupu (volitelně)
- Na ozdobení: strouhaný kokos, hrozen, pistácie
Postup:
-
Příprava směsi:
- V míse smíchejte ovesné vločky, strouhaný kokos a čtvrt čajové lžičky modré spiruliny.
-
Zalijte mlékem a ohřejte:
- Přelijte směs ovesných vloček spolu s kokosem a spirulinou mandlovým nebo kokosovým mlékem.
- Dáme na 2 minuty do mikrovlnky, dokud směs není horká a ovesné vločky dobře namočené.
-
Ozdobení:
- Po vyndání z mikrovlnky ozdobte ovesnou kaši strouhaným kokosem, hrozny a pistáciemi.
-
Ochucení:
- Pokud máš rád(a) sladší kaši, přidej lžičku medu nebo javorového sirupu a důkladně promíchej.
Tato ovesná kaše s modrou spirulinou a kokosem je nejen lahodná, ale také plná živin a zdravých složek. Je to skvělá volba pro rychlou a výživnou snídani či svačinu!
Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_
Abyste nenabyli dojmu, že se mi v kuchyni pouze a jen daří, přidávám, jako důkaz mou vánočku. Je u nás doma první svého druhu za použití Lievito Madre. Chce to novou troubu, to už víme dávno :D, bohužel, naše domácí kuchyně stále čeká na zaslouženou rekonstrukci. Přičmoudlý povrch nám ale vůbec nevadil. Je chuťově tak dobrá, že nevydržela do druhého dne. Časový harmonogram: 22 hod - večer založíme rozkvas 6-8 hod - ráno zaděláme těsto 8-8:20 - hnětení těsta 8:20 - přidání zbylých ingredie...