Rohlíčky s BIO mandlemi a vlašskými ořechy

Lahodné rohlíčky s bio máslem z mandlí, hořkou čokoládou a vlašskými ořechy jsou skvělým doplňkem k odpolední svačině nebo jako dezert po večeři. Jednoduchý postup a bohatá chuť dělají z těchto rohlíčků oblíbený pokrm ve vaší domácnosti. Vyzkoušejte tento recept a pochutnejte si na skvělém domácím pečivu!

 

Ingredience:

  • 100 g bio másla z mandlí
  • 50 g hořké čokolády
  • 1 balení listového těsta
  • 50 g rozdrcených vlašských ořechů
  • 1 žloutek (na potření)

Postup:

  1. Příprava bio másla s čokoládou: V hrnci na mírném ohni rozpustíme bio máslo z mandlí společně s hořkou čokoládou, dokud nedosáhneme hladké a tekuté směsi. Odstavíme z ohně a necháme mírně vychladnout.

  2. Příprava těsta: Listové těsto rozválíme na pracovní ploše a potřeme připravenou směsí z bio másla a čokolády. Rozdrcené vlašské ořechy rovnoměrně posypeme po povrchu těsta.

  3. Tvarování rohlíčků: Potřené těsto rozkrájíme na čtverečky. Každý čtvereček zatočíme do podoby rohlíčku a položíme na plech vyložený pečicím papírem.

  4. Potření a pečení: Rohlíčky potřeme žloutkem pro lesklý povrch a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu 15 minut, nebo dokud nejsou zlatavé a křehké.

  5. Servírování: Hotové rohlíčky necháme mírně vychladnout a podáváme jako lahodnou sladkou pochoutku k čaji či kávě.

 

Tak na co ještě čekáte? Hurá na přípravu! Přejeme vám dobrou chuť. 

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.