RAW KAKAOVÝ PRÁŠEK BIO - 100 % kakao - nealkalizované

Pravý nepražený kakaový prášek s výraznou chutí a přírodními antioxidanty. BIO a RAW kvalita – ideální do smoothies, dezertů nebo kaší

  • ✅Bez přidaného cukru, RAW zpracování
  • ✅Zdroj hořčíku, železa a antioxidantů
  • ✅BIO kvalita, vhodné pro vegany
  • ✅Bez chemie, bez alergenů

Skvělá volba pro zdravé vaření i každodenní rituály!

Hmotnost balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
126 Kč / ks 113 Kč bez DPH 63 Kč / 100 g
Dostupnost: Skladem (>5 ks)
Možnosti doručení
Kód: R04.202004.200
RAW KAKAOVÝ PRÁŠEK BIO - 100 % kakao - nealkalizované
BIO RAW kakaový prášek
BIO RAW
Nejvyšší standard kvality v Evropě!
Nejvyšší standard kvality v Evropě!
Odvážné tvrzení? Vyzkoušejte - pochopíte!
Poctivě lyofilizováno v RAW kvalitě!
Poctivě lyofilizováno v RAW kvalitě!
Sušení do 42 °C zachovává vitamíny i minerály.
Výhradně ruční zpracování všech surovin.
Ručně zpracováno!
Pečlivá kontrola každého kousku.
Žádný překup!
Žádný překup!
Suroviny od českých farmářů sklizeny v plné zralosti.

Detailní popis produktu

Popis produktu

Složení: 100 % kakao RAW BIO.

Skladování: Chraňte před přímým slunečním zářením.

Země původu: Peru / Dominikánská republika.

Výživové údaje

Energetická hodnota na 100 g: 1471 kJ / 353 kcal, Tuky 11 g - z toho nasycené mastné kyseliny: 6,83 g, Sacharidy: 19,5 g - z toho cukry: 2,5 g, Vláknina: 32,5 g, Bílkoviny: 27,8 g, Sůl: 0,01 g.

RAW KAKAOVÝ PRÁŠEK BIO - 100 % kakao

BIO RAW kakao

Criollo je odrůda kakaových bobů, ze kterých je naše RAW kakaový prášek vyráběn. Criollo znamená ve španělštině "místní" nebo též "domorodý." Kakovníky odrůdy Criollo pocházejí ze střední Ameriky a jižního Mexika. Tato odrůda je chuťově velmi pestrá. Obsahuje bohatou škálu ovocných a kořeněných chuťových tónů. Vyžaduje pouze krátkou dobu fermentace. Kakaovníky odrůdy Criollo jsou ale bohužel velmi choulostivé na pěstování. Snadno podléhají chorobám a škůdcům a mají malé výnosy. Proto z této aromatické odrůdy pochází pouze necelé jedno promile celosvětové sklizně.

BIO RAW kakao z nepražených kakaových bobů má díky způsobu zpracování zachovány výživné látky, minerály a vitamíny. Kakao je také silný antioxidant - pomáhá chránit buňky před oxidativním stresem. Dodává tělu energii - kakao obsahuje látku zvanou theobromin, která na naše tělo působí podobně jako kofein, ale na rozdíl od něj nevzbuzuje závislost.

Kakao je také skvělým zdrojem hořčíku, fosforu, zinku a železa. Je také bohatým zdrojem vlákniny. RAW BIO kakao je vhodné pro vegetariány, vhodné jako Paleo a RAW strava. 

Dopřáváme-li si kakao s mírou, můžeme se těšit z řady zdravotních pozitiv. 

Nealkalizované kakao znamená, že kakaový prášek neprošel procesem alkalizace (Dutch process), což je úprava pomocí alkalických látek (např. uhličitanu draselného) ke snížení kyselosti a zvýraznění chuti.

Nealkalizované kakao si zachovává původní chuť, vyšší obsah antioxidantů a přírodně kyselé pH. Díky tomu je bohatší na živiny, ale má kyselejší a intenzivnější chuť oproti alkalizovanému kakau, které je jemnější a tmavší.

 

RAW KAKAOVÝ PRÁŠEK BIO - 100 % kakao
 

Doplňkové parametry

Kategorie: Bio suroviny
Záruka: 1 rok
Složení: 100 % kakao RAW BIO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola