Avokádové těstoviny

Pokud vám jsou sýrové omáčky na těstoviny málo, tahle z avokáda je velkým adeptem k tomu, aby rozšířila jejich arsenál. Její lichotivá zelenkavá barva dodává pokrmu letní svěžest a lehkost. Celozrnné těstoviny jsou zárukou toho, že se nerozvaří, a jsou plné vlákniny. Už na ně bublá voda? Pojďme se pustit do přípravy!

 

Ingredience:

  • 300 g celozrnných těstovin (např. špagety nebo penne)
  • 2 zralá avokáda
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 150 g cottage sýra
  • Šťáva z 1 citronu
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Hrst čerstvých bylinek (např. bazalka, petrželka)
  • 2 lžíce piniových oříšků, opražených

Postup:

  1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě, dokud nejsou al dente. Poté sceďte a nechte je stranou.
  2. Mezitím rozkrojte avokáda, odstraňte pecku a dužinu vložte do mixéru.
  3. Přidejte olivový olej, cottage sýr, citronovou šťávu, sůl a pepř. Mixujte do hladké a krémové konzistence.
  4. Nakrájejte čerstvé bylinky a opražte piniové oříšky na suché pánvi, dokud nejsou lehce zlatavé.
  5. Smíchejte uvařené těstoviny s avokádovou omáčkou a dobře promíchejte, aby se těstoviny dobře obalily.
  6. Podávejte posypané čerstvými bylinkami a opraženými piniovými oříšky.

Věříme, že si tento recept na avokádové těstoviny zamilujete. Je to zdravá a chutná varianta těstovin, která vás překvapí svou jednoduchostí a bohatou chutí. Přejeme vám dobrou chuť! Skvělý požitek z tohoto jídla Vás rozhodně nemine. 

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.