Banánové lívanečky

Představujeme recept na skvělé banánové lívanečky, které jsou nejen chutné, ale také zdravé. Kombinace banánů, ovesných vloček a skořice vytváří dokonalou snídani nebo svačinu, která vás potěší a dodá energii na celý den. Vyzkoušejte je a uvidíte, že se stanou oblíbeným receptem ve vaší kuchyni! Dobrou chuť!

 

 

 

Ingredience:

  • 2 banány
  • 2 ks vejce
  • 120 ml nízkotučného mléka
  • 120 g rozdrcených vloček
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva (10 g)
  • ½ lžičky skořice
  • Špetka soli
  • Olej ve spreji na vystříkání pánve

Postup:

  1. Příprava banánové směsi: Banány rozmačkejte vidličkou na hladkou kaši.

  2. Smíchání tekutých ingrediencí: Ve středně velké míse smíchejte vejce, mléko a banánovou kaši. Dobře rozmíchejte, aby se ingredience spojily.

  3. Přidání suchých ingrediencí: Do banánové směsi přidejte rozdrcené vločky, kypřící prášek, skořici a špetku soli. Vše dobře promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.

  4. Příprava pánve: Pánev lehce potřete olejem ve spreji a zahřejte ji na střední teplotu.

  5. Smažení lívanečků: Na rozehřátou pánev nalijte malé množství těsta a vytvořte lívanečky. Smažte je zhruba 2-3 minuty z každé strany, dokud nejsou zlatavě hnědé a dobře propečené.

  6. Servírování: Hotové lívanečky natírejte ořechovým máslem a každou vrstvu posypte lyofilizovanými meruňkami. Na vrchní vrstvu přidejte navíc pistácie.

Tak se pusťte do přípravy, nebudete litovat! Přejeme vám dobrou chuť! :))

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.