Vítejte! Děkujeme za Vaši podporu v roce 2024 a těšíme se na vás i v roce 2025. Přejeme vám hlavně zdraví a úžasné okamžiky. Od 6. do 10. 1. Bude probíhat inventura. Všechny objednávky budeme expedovat od 13. 1..Děkujeme! Zdraví Bláhovi

Banánové lívanečky

Představujeme recept na skvělé banánové lívanečky, které jsou nejen chutné, ale také zdravé. Kombinace banánů, ovesných vloček a skořice vytváří dokonalou snídani nebo svačinu, která vás potěší a dodá energii na celý den. Vyzkoušejte je a uvidíte, že se stanou oblíbeným receptem ve vaší kuchyni! Dobrou chuť!

 

 

 

Ingredience:

  • 2 banány
  • 2 ks vejce
  • 120 ml nízkotučného mléka
  • 120 g rozdrcených vloček
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva (10 g)
  • ½ lžičky skořice
  • Špetka soli
  • Olej ve spreji na vystříkání pánve

Postup:

  1. Příprava banánové směsi: Banány rozmačkejte vidličkou na hladkou kaši.

  2. Smíchání tekutých ingrediencí: Ve středně velké míse smíchejte vejce, mléko a banánovou kaši. Dobře rozmíchejte, aby se ingredience spojily.

  3. Přidání suchých ingrediencí: Do banánové směsi přidejte rozdrcené vločky, kypřící prášek, skořici a špetku soli. Vše dobře promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.

  4. Příprava pánve: Pánev lehce potřete olejem ve spreji a zahřejte ji na střední teplotu.

  5. Smažení lívanečků: Na rozehřátou pánev nalijte malé množství těsta a vytvořte lívanečky. Smažte je zhruba 2-3 minuty z každé strany, dokud nejsou zlatavě hnědé a dobře propečené.

  6. Servírování: Hotové lívanečky natírejte ořechovým máslem a každou vrstvu posypte lyofilizovanými meruňkami. Na vrchní vrstvu přidejte navíc pistácie.

Tak se pusťte do přípravy, nebudete litovat! Přejeme vám dobrou chuť! :))

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.