BIO quinoa s cizrnou a čerstvou zeleninou

Připravte si zdravý a chutný pokrm plný výživných ingrediencí s tímto receptem na BIO quinou s cizrnou, mrkví a čerstvou zeleninou. Tento jednoduchý a rychlý recept je ideální pro vegetariány i vegany, a díky vyváženému složení poskytne vašemu tělu potřebné vitamíny a minerály. Skvělá volba pro lehký oběd nebo večeři. 

 

 

 

Ingredience:

  • 1 šálek BIO quinoi
  • 1 konzerva cizrny (400 g), scezená a opláchnutá
  • 2 střední mrkve, nakrájené na tenké plátky
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 okurka, nakrájená na půlměsíčky
  • 1 červená cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • Šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Quinou důkladně propláchněte pod tekoucí vodou. Ve středním hrnci přiveďte k varu 2 šálky vody. Přidejte quinou, snižte teplotu a vařte přikryté asi 15 minut, nebo dokud se voda nevstřebá a quinoa není měkká. Poté odstavte a nechte vychladnout.
  2. Mezitím na středním ohni zahřejte lžíci olivového oleje na pánvi. Přidejte nakrájenou mrkev a restujte 5-7 minut, dokud není měkká.
  3. Ve velké míse smíchejte vařenou quinou, cizrnu, restovanou mrkev, červenou a žlutou papriku, okurku a červenou cibuli.
  4. V malé misce smíchejte zbylý olivový olej, citronovou šťávu, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Tento dresink přelijte přes směs v míse a dobře promíchejte.
  5. Podávejte okamžitě nebo nechte vychladnout v lednici, aby se chutě propojily.

Věříme, že si tento recept na BIO quinou s cizrnou, mrkví a čerstvou zeleninou oblíbíte a stane se častou součástí vašeho jídelníčku. Je to snadný způsob, jak do svého dne zařadit zdravé a výživné jídlo. Přejeme vám dobrou chuť!

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.