Špaldové vafle s ovocem

Vafle zbožňuje každý! Jsou skvělé s javorovým sirupem, džemem, čerstvým nebo lyofilizovaným ovocem. Pro lepší pocit, že děláte něco pro své zdraví, je zkuste připravit ze špaldové mouky! Domácí špaldové vafle s ovocem jsou ideálním spojením zdravé a lahodné snídaně. Špaldová mouka přidává do vaflí bohatou nutriční hodnotu a jemnou oříškovou chuť, zatímco čerstvé ovoce dodává svěžest, vitamíny a sladkost. Perfektní volba pro snídani nebo svačinu, která potěší všechny milovníky vaflí a zdravého stravování.

Ingredience:

  • 1 1/2 hrnku špaldové mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 hrnku medu nebo javorového sirupu
  • 1 hrnek mléka (libovolného druhu)
  • 2 lžíce rozpuštěného másla nebo kokosového oleje
  • 1 vejce
  • Ovoce podle chuti (například jahody, maliny, banány)

Postup:

  1. Smíchejte špaldovou mouku, prášek do pečiva a sůl v míse.

  2. V jiné míse smíchejte med (nebo javorový sirup), mléko, rozpuštěné máslo (nebo kokosový olej) a vejce.

  3. Postupně přidejte suché ingredience do mokrých a míchejte, dokud nedostanete hladké těsto.

  4. Rozpálenou vaflovačku potřete trochou oleje a nalijte těsto do formy.

  5. Pečte vafle podle pokynů na vašem vaflovači, dokud nebudou zlatavé a křupavé.

  6. Servírujte teplé s čerstvým ovocem a podle chuti můžete přidat ještě trochu medu nebo javorového sirupu.

Věříme, že si užijete výživné a chutné domácí špaldové vafle s ovocem! Jsou skvělou volbou pro zdravou snídani či svačinu, která potěší celou rodinu. Přejeme vám sladké vaření a dobrou chuť! 🧇🍓

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.