Ovesná kaše s arašídovým máslem a mangem

Vyzkoušejte lahodný a výživný recept na ovesnou kaši, která je ideální pro zdravou a vydatnou snídani. Tato kaše je plná přirozeně sladkého ovoce, křupavých oříšků, chia semínek a arašídového másla. Díky kombinaci ovesného mléka, ovesných vloček a výživných ingrediencí vám poskytne energii na celý den. Tak na co ještě čekáte? Pojďme se do toho pustit!

 

 

 

Ingredience:

  • 1 šálek ovesných vloček (lyopotraviny)
  • 2 šálky ovesného mléka
  • 1 lžíce sušených šípků, jemně nasekaných 
  • 1 bio banán, nakrájený na plátky
  • 1/2 papáji, nakrájené na kostičky
  • 1/2 manga, nakrájeného na kostičky
  • 1 lžíce arašídového másla
  • 2 lžíce pekanových ořechů, nasekaných (lyopotraviny)
  • 2 lžíce mandlí, nasekaných (lyopotraviny)
  • 1 lžíce chia semínek (lyopotraviny)

Postup:

  1. V hrnci přiveďte k varu ovesné mléko.
  2. Přidejte ovesné vločky a jemně nasekané sušené šípky. Snižte teplotu a vařte za občasného míchání asi 5-7 minut, dokud kaše nezhoustne.
  3. Jakmile je kaše hotová, odstavte ji z ohně a nechte mírně vychladnout.
  4. Do kaše vmíchejte arašídové máslo, dokud se úplně nerozpustí a nespojí se s kaší.
  5. Kaši rozdělte do misek a ozdobte nakrájeným banánem, papájou a mangem.
  6. Posypte nasekanými pekanovými ořechy, mandlemi a chia semínky.
  7. Podávejte okamžitě a vychutnejte si ovesnou kaši ke snídani nebo svačince.

Věříme, že si tuto ovesnou kaši plnou ovoce, oříšků a chia semínek oblíbíte a zařadíte ji do svého snídaňového jídelníčku. Je to skvělý způsob, jak začít den plný energie a dobré nálady. Přejeme vám dobrou chuť!

 
 Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.