Celozrnné těstoviny s mletým hovězím masem a bazalkou

Jednoduchá, ale chutná receptura na celozrnné těstoviny s mletým hovězím masem a bazalkou přináší skvělé spojení chutí! Celozrnné těstoviny dodávají jídlu bohatou vlákninu a komplexní sacharidy, zatímco bazalka a koření dodávají pokrmu svěžest a výraznou chuť. Ideální volba pro rychlý a zdravý oběd či večeři, který potěší všechny milovníky italské kuchyně. Dobrou chuť!

 

 

Ingredience:

  • 250 g celozrnných těstovin
  • 300 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 plechovka krájených rajčat (400 g)
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olivový olej
  • Na ozdobení: čerstvá bazalka a strouhaný parmazán (volitelně)

Postup:

  1. Uvařte těstoviny v osolené vodě podle pokynů na obalu, až budou al dente. Poté je sceďte a nechte stranou.

  2. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte na něm nasekanou cibuli dozlatova. Přidejte mleté hovězí maso a česnek a smažte, dokud maso nezezlátne.

  3. Přilijte krájená rajčata včetně šťávy a přidejte sušenou bazalku. Osolte a opepřete podle chuti. Vařte na mírném ohni asi 10 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne.

  4. Přidejte uvařené celozrnné těstoviny do omáčky a důkladně promíchejte.

  5. Podávejte horké, ozdobené čerstvou bazalkou a strouhaným parmazánem. 

Věříme, že si tuto výživnou a chutnou kombinaci celozrnných těstovin s mletým hovězím masem a bazalkou užijete stejně jako my. Nechte se unést vůní italských bylinek a užijte si jednoduchost přípravy tohoto lahodného pokrmu. Buďte připraveni na to, že vás budou všichni žádat o další porci! Dobrou chuť! 🍝🌿

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.