Představjeme recept na ořechové muffiny s borůvkami a lyofilizovaným, který spojuje bohatou chuť ořechů, osvěžujících borůvek a exotickou křupavost lyofilizovaného ovoce. Muffiny jsou skvělou volbou jako rychlá snídaně nebo lahodná svačina plná výživných ingrediencí. Skvělý způsob, jak si dopřát zdravé a chutné dobroty.
Ingredience:
- 1 1/2 hrnku celozrnné mouky
- 1/2 hrnku strouhaných ořechů (vlašské, lískové nebo mandle)
- 1/2 hrnku medu nebo javorového sirupu
- 1/2 hrnku mléka (libovolného druhu)
- 1/4 hrnku kokosového oleje (nebo rozpuštěného másla)
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky skořice
- 1/4 lžičky soli
- 1 hrnek čerstvých borůvek
- 1/4 hrnku lyofilizovaného ovoce (například jahody, maliny, ananas)
Postup:
-
Předehřejte troubu na 180°C a připravte si formu na muffiny vyloženou papírovými košíčky.
-
Ve velké míse smíchejte suché ingredience: celozrnnou mouku, strouhané ořechy, prášek do pečiva, skořici a sůl.
-
V jiné míse smíchejte mokré ingredience: med (nebo javorový sirup), mléko, kokosový olej (nebo rozpuštěné máslo), vejce a vanilkový extrakt.
-
Pomalu přilijte mokré ingredience do suchých a míchejte, dokud nedostanete hladké těsto. Nepřemíchejte.
-
Opatrně přidejte borůvky a lyofilizované ovoce do těsta a jemně je vmíchejte.
-
Rozdělte těsto do připravených muffinových forem, naplňujte každý asi 2/3 plně.
-
Pečte muffiny asi 20-25 minut, nebo dokud nejsou zlatavé a pečené.
-
Nechte muffiny vychladnout ve formě asi 5 minut, poté je přenesete na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Věříme, že si tyto lahodné ořechové muffiny s borůvkami a lyofilizovaným ovocem zamilujete! Jsou skvělou volbou jako zdravá snídaně nebo svačina, která dodá vašemu tělu potřebnou energii a chuť. Přejeme vám sladké pečení a dobrou chuť! 🧁🍇🌰