Čočka trochu jinak

Zapomeňte na nudné představy o čočce! Čočka trochu jinak je plná sytých barev a svěžích chutí, které osloví vaše chuťové buňky. Kombinace červené a žluté čočky s avokádem, sušenými rajčaty, kukuřicí, okurkami a fazolkami vytváří lahodný a zdravý salát. Dopřejte si lahodnou dávku živin a chuťový zážitek s receptem na Čočku trochu jinak!

 

Ingredience:

  • 1 hrnek směsi červené a žluté čočky (lyopotraviny)
  • 1 avokádo
  • 1/2 hrnku sušených rajčat
  • 1/2 hrnku kukuřice
  • 1/2 hrnku nakrájených okurek
  • 1/4 hrnku nakrájených fazolek
  • Čerstvá bazalka podle chuti
  • Olivový olej
  • Šťáva z 1 citronu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Příprava čočky:

    • Červenou a žlutou čočku důkladně opláchněte pod tekoucí vodou a uvařte podle pokynů na obalu. Nechte ji vychladnout.
  2. Příprava zeleniny:

    • Nakrájejte avokádo a sušená rajčata na kostičky.
    • Nakrájejte okurky na kolečka a fazolky na menší kousky.
  3. Smíchání ingrediencí:

    • V míse smíchejte uvařenou čočku s avokádem, sušenými rajčaty, kukuřicí, okurkami a fazolkami.
    • Přidejte čerstvou bazalku a promíchejte.
  4. Dochucení:

    • Pokapejte salát olivovým olejem a šťávou z citronu.
    • Dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem podle chuti.
  5. Servírování:

    • Salát podávejte ihned, nebo ho nechte chvíli odležet, aby se chutě sladily. Můžete přidat také opečené dýňové semínka nebo trochu nastrouhaného sýra pro extra chuť.

       

Užijte si tento barevný a chutný salát plný zdravé zeleniny a bílkovin z čočky!

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.