Tofu cuketový krém s LYO česnekem

Nechte se unést do exotického světa chutí s receptem na lahodný krém, který spojuje jemnost tofu s jemně kořeněným kari, osvěžující cuketou a kokosovým mlékem. S lyofilizovaným česnekem získá krém bohatou chuť, která osloví každého milovníka exotických pokrmů. Užijte si nezapomenutelný zážitek s touto skvělou polévkou!

 

 

Ingredience:

  • 250 g tofu
  • 2 středně velké cukety
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička lyofilizovaného česneku (lyopotraviny)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olivový olej

Postup:

  1. Příprava ingrediencí:

    • Tofu nakrájejte na kostky.
    • Cukety omyjte, oloupejte (nepovinné) a nakrájejte na menší kousky.
  2. Orestování ingrediencí:

    • Na pánvi s trochou olivového oleje osmahněte kostky tofu, dokud nebudou zlatavé.
    • Přidejte nakrájené cukety a smažte je spolu s tofu, dokud cukety lehce nezměknou.
  3. Příprava krému:

    • Přidejte kokosové mléko, kari koření a lyofilizovaný česnek do pánve se smaženým tofem a cuketami.
    • Přidejte trošku vodu nebo vývaru a vařte krém asi 10-15 minut.
  4. Mixování:

    • Poté, co jsou cukety měkké, nechte krém chvíli vychladnout.
    • Poté použijte tyčový mixér na vytvoření hladkého krému.
  5. Dochucení:

    • Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem podle chuti.

Užijte si tento bohatý a lahodný krém plný exotických chutí a zdravých ingrediencí!

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.