Domácí bagely ze tří surovin

Představujeme vám jednoduchý a chutný recept na domácí bagely ze tří surovin! S použitím mletých vloček, jogurtu a kypřícího prášku můžete snadno připravit lahodné bagely přesně podle své chuti. Tento recept je nejen rychlý a snadný, ale také nabízí možnost kreativního přizpůsobení podle vašich preferencí - stačí je posypat oblíbenými semínky a naplnit podle vašeho gusta. Připravte si domácí pečivo jako dokonalou volbu pro zdravou snídani nebo svačinu a užijte si čerstvou chuť plnou energie!

 

 

 

Ingredience:

  • 1 hrnek mletých vloček
  • 1,5 hrnku jogurtu
  • 1 lžička kypřícího prášku

Postup:

  1. Příprava těsta: V míse smíchejte mleté vločky, jogurt a kypřící prášek, dokud nedostanete hladké těsto. Pokud je těsto příliš lepkavé, přidejte trochu makové mouky, abyste dosáhli správné konzistence. Makovou mouku zakoupíte na našem e-shopu.

  2. Tvarování bagelů: Z těsta vytvořte bagely. Nejprve rozdělte těsto na kousky a pak každý kousek tvarujte do tvaru bagelu. Pomocí prstů nebo zadní části lžíce udělejte díru uprostřed každého bagelu.

  3. Potření a posypání: Bagely potřete rozšlehaným vejcem pro lesklý povrch a posypte oblíbenými semínky (např. sezamem, slunečnicí nebo chia semínky).

  4. Pečení: Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Bagely pečte po dobu 12-15 minut, dokud nejsou zlatavé a propečené.

  5. Servírování: Hotové bagely nechte chvíli vychladnout. Poté je rozkrojte napůl a naplňte je oblíbenými ingrediencemi, jako je šunka, vejce, okurek, ledový salát nebo čedar. Domácí bagely si můžete naplnit čímkoliv, co máte rádi! 

 

Díky jednoduchému postupu a minimu surovin si můžete vychutnat čerstvé a chutné bagely během několika málo minut. Navíc použijete kvalitní vločky a makovou mouku od nás, která dodá pečivu mnohem lepší chuť a bude nutričně bohatší. Vychutnejte si lahodnou pochoutku plnou energie a zapojte svoji kreativitu při naplňování bagelů vašimi oblíbenými ingrediencemi. 

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.