Hermelín zabalený do šunky a listového těsta s bylinkami

Objevte lahodnou kombinaci jemného hermelínu, aromatických bylinek a křupavého listového těsta v jednoduchém a rychlém receptu. Hermelín zabalený do šunky a listového těsta, ochucený směsí bazalky, majoránky, libečku vytváří dokonalý pokrm, který potěší vaše chuťové pohárky. Ideální jako předkrm nebo hlavní chod, který snadno připravíte a určitě s ním zazáříte. Vyzkoušejte a nechte se unést skvělou chutí tohoto sýrového pokladu!

 

Ingredience:

  • 1 hermelín
  • 4 plátky krůtí nebo vepřové šunky
  • 1 balení listového těsta
  • Sušená směs koření: bazalka, majoránka, libeček, listy limety
  • 1 vejce (na potření)
  • Špetka soli
  • Špetka pepře

Postup:

  1. Příprava hermelínu: Hermelín rozkrojte na polovinu. Obě poloviny posypte směsí sušených bylinek (bazalka, majoránka, libeček, listy limety) podle chuti. Můžete přidat i špetku soli a pepře.

  2. Zabalení hermelínu: Každou polovinu hermelínu zabalte do dvou plátků šunky, aby byl celý hermelín zakrytý.

  3. Příprava listového těsta: Předehřejte troubu na 180 °C. Listové těsto rozválejte na lehce pomoučené ploše na tenký plát. Rozkrojený a zabalený hermelín položte na střed listového těsta.

  4. Zabalení do listového těsta: Hermelín pečlivě zabalte do listového těsta tak, aby byl celý pokrytý. Okraje těsta pevně stiskněte, aby náplň nevytekla.

  5. Potření vejcem: V malé misce rozšlehejte vejce a potřete jím celý povrch zabaleného hermelínu. Vejce pomůže vytvořit zlatavou a lesklou krustu.

  6. Pečení: Hermelín v listovém těstě přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 25-30 minut, dokud není těsto zlatavé a křupavé.

  7. Servírování: Nechte hermelín po vytažení z trouby pár minut odpočinout, poté ho nakrájejte na kousky a podávejte jako lahodný předkrm nebo hlavní chod.

Kombinace jemného sýra, šunky a křupavého těsta s aromatickými bylinkami zaručí skvělý kulinářský zážitek. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své blízké něčím výjimečným! Dobrou chuť!

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.