Krevety s kokosovým mlékem

Ponořte se do exotických chutí s tímto jednoduchým a rychlým receptem na krevety s kokosovým mlékem a lyofilizovaným chilli. Kombinace jemného kokosového mléka, pikantního chilli a čerstvého koriandru vytvoří lahodnou omáčku, která skvěle doplní šťavnaté krevety. Podávejte s hnědou rýží pro vyvážený a zdravý pokrm, který vás přenese do tropických krajin. Věřte, že si tento recept zamilujete. Je opravdu jemný a chuťově vynikající.

 

Ingredience

  • 400 g krevet (oloupané a očištěné)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 červená cibule (nakrájená nadrobno)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžička lyofilizovaného chilli (podle chuti)
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžička rybí omáčky (volitelně)
  • Šťáva z 1 limetky
  • Hrst čerstvého koriandru (nasekaný)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 200 g hnědé rýže

Postup

  1. Hnědou rýži uvařte podle návodu na obalu.
  2. Mezitím na pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte nakrájenou červenou cibuli a smažte, dokud nezměkne.
  3. Přidejte nasekaný česnek a lyofilizované chilli a smažte další minutu, dokud se neuvolní vůně.
  4. Přidejte krevety a smažte, dokud nezačnou růžovět, asi 3-4 minuty.
  5. Přilijte kokosové mléko a přiveďte k varu. Snižte teplotu a nechte mírně vařit dalších 5-7 minut, dokud nejsou krevety dokonale uvařené.
  6. Dochuťte rybí omáčkou, šťávou z limetky, solí a pepřem.
  7. Na závěr přidejte nasekaný koriandr a dobře promíchejte.

Závěr

Vyzkoušejte tento snadný a chutný recept na krevety s kokosovým mlékem a lyofilizovaným chilli, který vás ohromí svou exotickou chutí. Kombinace šťavnatých krevet, krémového kokosového mléka a pikantního chilli vás přenese do tropického ráje. Tento pokrm je vyvážený a plný chutí. Dobrou chuť!

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.