Kokosový koláč s ovocem

Kokosový koláč s ovocem je jednoduchý a rychlý na přípravu, ale přesto velmi chutný a zdravý. Díky kokosové mouce a kokosovému cukru získá koláč nádhernou vůni a jemnou sladkost, kterou skvěle doplní svěží ovoce. Užijte si ho jako dezert nebo sladkou snídani!

 

 Ingredience:

  • 2 hrnky kokosové mouky (lyopotraviny)
  • 5 lžic kokosového cukru (lyopotraviny)
  • ¾ hrnku kokosového oleje, rozpuštěného
  • ¼ hrnku vody
  • 4 vejce
  • ½ lžičky jedlé sody
  • Ovoce: borůvky nebo jiné oblíbené ovoce

Postup:

  1. Příprava ovoce a trouby: Ovoce opláchněte a nechte okapat. Troubu předehřejte na 175 stupňů Celsia a pekáček vyložte pečicím papírem.

  2. Míchání těsta: V míse nejprve našlehejte vejce s kokosovým cukrem, dokud není směs pěnivá. Poté přidejte rozpuštěný kokosový olej a vodu a vše dobře promíchejte.

  3. Přidání suchých ingrediencí: Do směsi postupně přidejte kokosovou mouku a jedlou sodu. Vše lehce, ale důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.

  4. Pečení: Těsto nalijte do připraveného pekáčku a rovnoměrně na něj poklaďte borůvky nebo jiné ovoce dle vaší chuti. Pečte v předehřáté troubě cca 25 minut. Abychom zjistili, že je koláč hotový, zkontrolujeme ho špejlí. Pokud špejle po vytažení zůstane čistá, je koláč upečený.

Věříme, že si tento lahodný kokosový koláč zamilujete stejně jako my. Jeho jednoduchá příprava a bohatá chuť vám určitě udělají radost. Přejeme vám dobrou chuť a spoustu příjemných chvil při vychutnávání tohoto skvělého dezertu!

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.