Kuřecí stir-fry s udon nudlemi

Pokud hledáte rychlou a chutnou večeři, vyzkoušejte tento recept na kuřecí stir-fry s udon nudlemi. Kombinace šťavnatého kuřecího masa, jemných nudlí a bohaté sójové omáčky je skvělou volbou pro všední večery. Navíc je tento pokrm snadný na přípravu a plný chutí, které si zamilujete. Dopřejte si tento lahodný a rychlý pokrm, který vás určitě nezklame. Dobrou chuť!

 

Ingredience:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 červená cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 300 g kuřecích prsíček, nakrájených na malé kousky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 200 g udon nudlí
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Jarní cibulka a sezamová semínka na ozdobu (volitelné)

Postup:

  1. Příprava nudlí: Uvařte udon nudle podle návodu na obalu. Po uvaření je sceďte a propláchněte studenou vodou, aby se neslepily. Odložte stranou.

  2. Osmahnutí cibule: Na pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte nakrájenou červenou cibuli a smažte, dokud nezměkne a nezačne lehce zlátnout, přibližně 3-4 minuty.

  3. Přidání kuřete: Přidejte nakrájené kuřecí prsíčko do pánve s cibulí. Smažte, dokud kuře nezmění barvu a není propečené, přibližně 5-7 minut.

  4. Dochucení: Přilijte sójovou omáčku a důkladně promíchejte, aby se kuře obalilo omáčkou. Smažte další 2 minuty, aby se chutě prolnuly.

  5. Přidání nudlí: Přidejte uvařené udon nudle do pánve s kuřetem a cibulí. Promíchejte, aby se nudle rovnoměrně obalily omáčkou a kuřetem. Nechte prohřát další 2 minuty.

  6. Ozdobení a servírování: Dochutíme solí a pepřem podle potřeby. Při podávání můžete pokrm ozdobit nasekanou jarní cibulkou a sezamovými semínky.

Tento rychlý a chutný recept na kuřecí stir-fry s udon nudlemi je ideální pro rychlou večeři. Příprava je jednoduchá a výsledek vás určitě potěší! Přejeme Vám dobrou chuť!😊

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.