Losos se zeleninou a padthai omáčkou

Vyzkoušejte skvělý recept na lososa se zeleninou a padthai omáčkou, který je plný chutí a zdravých ingrediencí. Kombinace jemného lososa, křupavé zeleniny a aromatické padthai omáčky doplněné čerstvou limetou a sezamovými semínky je dokonalou volbou pro lehký a výživný oběd či večeři. Tak na co ještě čekáte? Pojďme se pustit do přípravy!

 

 

Ingredience:

  • 2 filety lososa
  • 3 lžíce padthai omáčky
  • 1 limeta (šťáva a kůra)
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • Čerstvá zelenina (např. paprika, mrkev, cuketa, brokolice, špenát)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Příprava lososa:

    • Filety lososa opláchněte studenou vodou a osušte papírovou utěrkou.
    • Lehce osolte a opepřete z obou stran.
    • Lososa potřete padthai omáčkou a nechte marinovat asi 30 minut.
  2. Příprava zeleniny:

    • Zeleninu nakrájejte na tenké proužky nebo menší kousky. V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje.
    • Přidejte zeleninu a restujte ji 5-7 minut, dokud nebude měkká, ale stále křupavá. Lehce osolte a opepřete podle chuti.
    • Přidejte šťávu z poloviny limety a promíchejte.
  3. Pečení lososa:

    • V druhé pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje. Přidejte filety lososa a pečte je 3-4 minuty z každé strany, dokud není losos propečený a má zlatavou kůrku.
    • Po otočení lososa přidejte do pánve zbylou padthai omáčku a šťávu z druhé poloviny limety. Při pečení lososa přelévejte omáčkou.

       

      Připravte si tento snadný a chutný recept na lososa se zeleninou a padthai omáčkou a vychutnejte si harmonii chutí, která vás jistě potěší. Ideální pro milovníky zdravého stravování, kteří si chtějí dopřát jídlo plné vitamínů. Dobrou chuť!

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.