Vítejte! Děkujeme za Vaši podporu v roce 2024 a těšíme se na vás i v roce 2025. Přejeme vám hlavně zdraví a úžasné okamžiky. Od 6. do 10. 1. Bude probíhat inventura. Všechny objednávky budeme expedovat od 13. 1..Děkujeme! Zdraví Bláhovi

Mrkvové bagetky

Vyzkoušejte recept na lahodnou mrkvovou bagetku, která kombinuje domácí pečivo s jemnou chutí sýru Gervais, krůtí šunky, čerstvé mozzarelly, klíčků a bazalky. Bagetka je nejen lahodná, ale také výživná, což ji činí ideální volbou pro ty, kteří hledají zdravou a rychlou svačinu. Kombinace čerstvých surovin dodává jídlu svěžest a bohatou chuť, kterou si jistě oblíbíte. Příprava je velmi jednoduchá a snadná, tak se pojďme pustit do přípravy! 

 

Ingredience na domácí bagety:

  • 400 g špaldové mouky
  • 100 g žitné celozrnné jemně mleté mouky
  • 2 kávové lžičky sušeného droždí
  • 2 kávové lžičky medu
  • 2 kávové lžičky soli
  • 380 ml vody
  • 2 menší mrkve, nastrouhané
  • mouka na pomoučení

Ingredience na náplň:

  • Gervais sýr
  • krůtí šunka
  • mozzarella
  • klíčky
  • čerstvá bazalka
  • černý sezam

Postup:

  1. Příprava těsta:

    • V míse smíchejte špaldovou mouku, žitnou celozrnnou mouku, sušené droždí, med, sůl a nastrouhanou mrkev.
    • Postupně přidávejte vodu a hněťte, dokud nevznikne hladké těsto. Pokud je těsto příliš lepkavé, přidejte trochu více mouky.
    • Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte ho na teplém místě kynout asi 1-2 hodiny, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  2. Tvarování a pečení baget:

    • Předehřejte troubu na 220 °C. Pomoučněte pracovní plochu a těsto rozdělte na několik stejných dílů.
    • Z každého dílu vytvarujte bagetu a položte ji na plech vyložený pečicím papírem.
    • Bagety přikryjte utěrkou a nechte ještě asi 30 minut kynout.
    • Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut, dokud nejsou zlatavé a dutě znějí, když na ně poklepete.
  3. Příprava náplně:

    • Jakmile jsou bagety upečené a vychladlé, rozkrojte je podélně napůl.
    • Na spodní část každé bagety rozetřete vrstvu Gervais sýra.
    • Přidejte plátky krůtí šunky, mozzarelly, klíčky a několik lístků čerstvé bazalky.
    • Posypte černým sezamem a přiklopte horní částí bagety.

       

      Podávejte ihned, dokud jsou bagety čerstvé a křupavé. Skvěle se hodí jako vydatná svačina nebo lehký oběd. Doufám, že se vám tento recept líbil a že si jeho přípravu užijete stejně jako jeho chuť. Přejeme vám dobrou chuť a spoustu radosti z vaření! Přejeme Vám dobrou chuť!

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.