Špaldové palačinky s ovocem

Objevte zdravější alternativu klasických palačinek s tímto receptem na špaldové palačinky. Špaldová mouka je plná vlákniny a vitamínů, což z těchto palačinek činí výživný a chutný pokrm pro celou rodinu. Ideální budou na snídani nebo svačinu. Palačinky jsou snadné na přípravu a naplnit si je můžete čímkoliv, co máte rádi. Použijte třeba lyofilizované ovoce, oříšky nebo oříškové krémy, které zakoupíte na našem e-shopu. Pojďte se pustit do přípravy!

 

 

Ingredience:

  • 1 šálek špaldové mouky
  • 1 a 1/4 šálku mléka (může být rostlinné)
  • 1 vejce
  • 1 lžíce olivového oleje nebo rozpuštěného kokosového oleje
  • 1 lžíce javorového sirupu nebo medu (volitelně)
  • Špetka soli
  • Olej na smažení (např. kokosový nebo slunečnicový)

Postup:

  1. V míse smíchejte špaldovou mouku a špetku soli.
  2. V jiné misce rozšlehejte vejce s mlékem, olejem a javorovým sirupem nebo medem, pokud jej používáte.
  3. Tekuté ingredience postupně vmíchejte do mouky, až vznikne hladké těsto. Pokud je těsto příliš husté, přidejte trochu více mléka.
  4. Na středním ohni rozehřejte pánev s trochou oleje.
  5. Nalijte malé množství těsta na pánev a krouživým pohybem jej rozprostřete do tenké vrstvy.
  6. Smažte palačinky z obou stran dozlatova, asi 2-3 minuty na každé straně.
  7. Hotové palačinky udržujte v teple a pokračujte se zbylým těstem.

Návrhy na podávání:

  • S čerstvým ovocem a jogurtem
  • S medem nebo javorovým sirupem
  • S oříškovým máslem a plátky banánu
  • S tvarohem a domácím džemem

 

  •  Věříme, že si tento recept na špaldové palačinky oblíbíte a stane se stálicí ve vaší kuchyni. Začněte svůj den touto skvělou snídaní. Přejeme vám dobrou chuť a mnoho příjemných chvil u stolu!

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.