Řepová tortilla

Vyzkoušejte tuto barevnou a zdravou řepovou tortillu plnou lahodných ingrediencí. Tento recept kombinuje šťavnatou šunku, sýr, křupavý ledový salát, aromatickou bazalku, výživné čočkové klíčky a semínka. Řepová tortilla je ideální jako lehký oběd nebo večeře. Je velice chutná, ale také plná vitamínů a minerálů. Pojďme se pustit do přípravy.

 

Ingredience na 4 porce:

  • 4 velké řepové tortilly
  • 200 g kvalitní šunky, nakrájené na tenké plátky
  • 200 g sýra (např. cheddar nebo gouda), nastrouhaného nebo nakrájeného na tenké plátky
  • 1 ledový salát, natrhaný na menší kousky
  • Hrst čerstvých bazalkových listů
  • 100 g lyofilizovaných čočkových klíčků (lyopotraviny)
  • 2 lžíce směsi semínek, např. slunečnicová, dýňová, sezamová (lyopotraviny)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Připravte si všechny ingredience: nakrájejte šunku, sýr, natrhejte ledový salát, omyjte bazalku a připravte čočkové klíčky.
  2. Položte řepové tortilly na rovný povrch.
  3. Na každou tortillu rovnoměrně rozložte plátky šunky a sýra.
  4. Přidejte natrhaný ledový salát, čerstvé bazalkové listy a čočkové klíčky.
  5. Posypte semínky pro extra křupavost.
  6. Zakápněte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem dle chuti.
  7. Opatrně zaviňte tortilly, aby všechny ingredience zůstaly uvnitř.
  8. Hotové tortilly rozkrojte napůl a podávejte ihned.

Věříme, že si tento recept na řepovou tortillu oblíbíte a budete ji pravidelně připravovat k obědu či večeři. Přejeme vám dobrou chuť!

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.