VÁŽENÍ ZÁKAZNÍCI, jsme moc rádi za Vaše objednávky. Momentálně je naše výroba přehlcena a v tuto chvíli bohužel nemůžeme garantovat při dnešním objednání, doručení do Vánoc. Moc nás to mrzí, ale stroje nedovedou vyrábět rychleji. Budeme se snažit doručit Vaše objednávky, ale bohužel, opravdu to nemůžeme v tuto chvíli slíbit, že se doručení opravdu podaří. Děkujeme moc za pochopení a budeme moc rádi, když nám zachováte přízeň. Zdraví Leňa a Luba Bláhovi

CHEESECAKE ALA BROWNIES

Tento recept pro Vás upekl Luba. Zadání bylo jasné: "Upeč něco, v čem bude mandlová mouka." Musím říct, že mi dortík vážně chutná. Je krásně krémový a vláčný. Poprosila jsem ho o recept, abych mohla pro Vás vše připravit. Když jsem ho psala, vyšla mi z receptu jediná otázka: "Kde je ta mandlová mouka?" Takže jsem si ho dali ještě jednou a tentokrát s mandlovou moukou. Dortík je ovšem vynikající, takže nám repete vůbec nevadilo.

 

Suroviny:

Spodní vrstva:

  • 90 g mandlové mouky
  • 60 g kakaa
  • 30 g Ghí / kokosového oleje
  • 80 g řeckého jogurtu
  • 50 g javorového sirupu / medu
  • 50 ml mandlového mléka / popř. obyčejného
  • 2 vejce
  • 1/4 ČL kypřícího prášku bez fosfátů
  • 1/4 ČL soli

Horní vrstva:

  • 60 g ricotty
  • 60 g bílého jogurtu
  • 5 g javorového sirupu / medu
  • vanilka (nemusí být)

 

Postup:

1) spodní vrstva

  • Smícháme suché ingredience.
  • Postupně přimícháváme mokré suroviny.
  • Vymícháme tužší těsto.
  • Těsto rozprostřeme na kruhovou formu, tvarujeme ho vysoko do krajů formy.
  • Necháme si trochu těsta, které potom přimícháme na horní vrstvu.

2) horní vrstva

  • Smícháme všechny ingredience.
  • Vylijeme vzniklou směs na spodní vrstvu ve formě.
  • Na směs přidáme odložené těsto ze spodní části.
  • Pomocí vidličky vytvoříme na horní části ornamenty.

Pečení:

  • Ve vyhřáté troubě na 150 °C.
  • Pečeme cca 18 - 20 min.

Tímto dortíkem neurazíte žádnou návštěvu. U nás se po něm vždy jen zapráší.

 

Budu se těšit na Vaše výtvory a pokusy na @Lyopotraviny na talíři.