CHEESECAKE ALA BROWNIES

Tento recept pro Vás upekl Luba. Zadání bylo jasné: "Upeč něco, v čem bude mandlová mouka." Musím říct, že mi dortík vážně chutná. Je krásně krémový a vláčný. Poprosila jsem ho o recept, abych mohla pro Vás vše připravit. Když jsem ho psala, vyšla mi z receptu jediná otázka: "Kde je ta mandlová mouka?" Takže jsem si ho dali ještě jednou a tentokrát s mandlovou moukou. Dortík je ovšem vynikající, takže nám repete vůbec nevadilo.

 

Suroviny:

Spodní vrstva:

  • 90 g mandlové mouky
  • 60 g kakaa
  • 30 g Ghí / kokosového oleje
  • 80 g řeckého jogurtu
  • 50 g javorového sirupu / medu
  • 50 ml mandlového mléka / popř. obyčejného
  • 2 vejce
  • 1/4 ČL kypřícího prášku bez fosfátů
  • 1/4 ČL soli

Horní vrstva:

  • 60 g ricotty
  • 60 g bílého jogurtu
  • 5 g javorového sirupu / medu
  • vanilka (nemusí být)

 

Postup:

1) spodní vrstva

  • Smícháme suché ingredience.
  • Postupně přimícháváme mokré suroviny.
  • Vymícháme tužší těsto.
  • Těsto rozprostřeme na kruhovou formu, tvarujeme ho vysoko do krajů formy.
  • Necháme si trochu těsta, které potom přimícháme na horní vrstvu.

2) horní vrstva

  • Smícháme všechny ingredience.
  • Vylijeme vzniklou směs na spodní vrstvu ve formě.
  • Na směs přidáme odložené těsto ze spodní části.
  • Pomocí vidličky vytvoříme na horní části ornamenty.

Pečení:

  • Ve vyhřáté troubě na 150 °C.
  • Pečeme cca 18 - 20 min.

Tímto dortíkem neurazíte žádnou návštěvu. U nás se po něm vždy jen zapráší.

 

Budu se těšit na Vaše výtvory a pokusy na @Lyopotraviny na talíři.