VÁŽENÍ ZÁKAZNÍCI, v dnešních dnes prochází eshop aktualizací. Pokud Vám nebude cokoli fungovat, moc se omlouváme, ale určitě již brzy dáme do pořádku :)

KAKAOVÉ ŘEZY S LYO OVOCEM A ŽELÉ

Máte rádi želé? Za mě dokonalá kombinace kakaa, tvarohu, ovoce a želé. Není proč otálet, pojďme si představit jeden z našich oblíbených, nejen letních, receptů:

Suroviny:

Na těsto:

Na prostřední vrstvu - náplň:

  • 500 g tučného tvarohu (lepší kostka než vanička)
  • 250 ml zakysané smetany 16 %
  • 100 ml smetany ke šlehání 33 %
  • pokud potřebujete, přidejte sladidlo, dle svého uvážení
  • 1 PL LYO granátového jablka (rozmixovat předem)

Želé vrstva:

Množství zvolte podle požadované výšky želé, ale min. použijte 500 ml tekutiny.

Postup:

Těsto:

  • Vyšleháme si z bílků a špetky soli pevný sníh.
  • Žloutky vyšleháme se xylitolem do pěny.
  • Do žloutků přidáme sypké přísady.
  • Vše promícháme s olejem.
  • Nakonec opatrně přimícháme bílky.
  • Těsto přendáme na velký hluboký plech, který si vymažte GHÍ a vysypejte strouhaným kokosem.
  • Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 °C cca 20 min.
  • Po upečení necháme zcela vychladnout.

Střední vrstva:

  • Všechny ingredience vyšleháme v tuhou hmotu.
  • Nakonec přimícháme LYO prášek.
  • Necháme v lednici, dokud nevychladne korpus.
  • Jakmile je vychlazeno, natřeme směs tvarohu na korpus.

Želé:

Jak používat agar, abychom vytvořili super želatinu bez chemie?

  • 1 ČL agaru v prášku si namočíme do 500 ml vody. (platí 1 ČL = 500 ml vody, když potřebujeme hodně tuhé přidáme 1 ČL agaru na stejné množství vody).
  • Necháme alespoň 15 min namáčet.
  • Přivedeme k varu a cca 5 min vaříme na mírném ohni.
  • Tekutinu necháme vychladnout na cca 40 °C (při této teplotě již agar začíná tuhnout, pracujte proto rychle).
  • Přimícháme LYO prášek z ovoce, které jste zvolili, v našem případě LYO prášek z ostružin.
  • Důkladně rozmíchejte a vylijte na rozetřený tvaroh.
  • Nechte vychladnout. 
  • Agar plně zatuhne už při pokojové teplotě, není potřeba buchtu vkládat ještě znova do lednice.

Dejte mi vědět, jak se řezy povedly na @Lyopotraviny na talíři.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení